Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Za facku koniec kariéry? Will Smith dostáva stopku, spúšťa sa krutá lavína s nedobrým koncom!
Zdielať na

Za facku koniec kariéry? Will Smith dostáva stopku, spúšťa sa krutá lavína s nedobrým koncom!

Archívna reportáž

Akadémia začala minulý týždeň voči čerstvému držteľovi Oscara, hercovi Will Smithovi (53), kvôli jeho facke komikovi Chrisovi Rockovi (57) disciplinárne konanie. Smith sa už medzičasom ospravedlnil, aj sa vzdal členstva v Akadémii. Herec vo svojom rezignačnom liste naznačil, že chce ísť ďalej, a uviedol, že je "odhodlaný vykonať prácu, ktorá zabezpečí, že už nikdy nedovolí, aby násilie nahradilo rozum". Napriek tomu vedenie Akadémie uviedlo, že ich disciplinárne konanie bude pokračovať a o prípadných ďalších krokoch budú rokovať 18. apríla.

​Will Smith sa po jeho incidente stal z obľúbeného filmového herca hollywoodskym zloduchom a okamžite sa pridal k tým hercom, ktorých zasiahla tzv. cancel culture, ako napríklad Johnny Depp či Mel Gibson. Jeho filmová kariéra sa mu tak rúca pred očami. "Je trochu šialené myslieť si, že tento jeden incident by mohol zmazať toľko desaťročí jeho dobrej vôle," myslí si šéfredaktorka The Wrap Sharon Waxman. Na jej webových stránka uverejnila príspevok, v ktorom sa pýtala ľudí z filmového priemyslu, či Smithova kariéra dostala "smrteľnú ranu". "Záver je, že áno," konštatovala. Jeden z agentov, s ktorým sa rozprávala povedal, že ako áčková filmová hviezda už zrejme skončil.

​Aj Kim Masters, šéfredaktorka magazínu Hollywood Reporter, súhlasí, že Smith, známy z filmov ako Muži v čiernom, Deň nezávislosti či Bad Boys, svojmu imidžu veľmi ublížil. "Svoju osobnosť si budoval mnoho, mnoho rokov a toto bol úplný odklon," povedala v relácii BBC Radio 4 Today. "Ľudia boli absolútne šokovaní jeho správaním a následne dosť zvláštnym prejavom pri preberaní ceny a následným tancom na večierku Vanity Fair, akoby mu bolo všetko jedno. Je to teda veľká zmena toho, čo ľudia poznajú a očakávajú od Willa Smitha," dodala. V minulosti nespôsoboval problémy a bol známy tým, že bol štedrý k ostatným členom hereckého obsadenia. "Ale napriek tomu mnohí ľudia povedali, že sa naňho už nemôžu pozerať rovnako," konštatovala.

Pozrite si momenty, ktoré navždy poznamenali odovzdávanie Oscarov 2022:

Ako sa už ukázalo,  Netflix odsunul na vedľajšiu koľaj film v hlavnej úlohe so Smithom a spoločnosť Sony tiež odložila film Misfits 4, ku ktorému dostal herec scenár, ako informoval The Hollywood Reporter. Nebude hrať ani vo filme Fast and Loose od Netflixu od režiséra Davida Leitcha. V postprodukcii je otázny aj akčný triler Emancipation od spoločnosti Apple+. Premiéra bola naplánovaná na rok 2022, ale presný dátum nie je známy. Spoločnosť Apple sa k tomu odmietla vyjadriť. K filmu Misfits 4  dostal Smith prvých štyridsať strán scenára ešte pred udeľovaním cien, ale teraz je filmovanie pozastavené. Hollywood si skrátka nie je radno pohnevať, na druhej strane, kým v niektorých prípadoch, ako napríklad u Johnnyho Deppa, ho "zrušili" ešte predtým, ako boli obvinenia jeho exmanželky dokázené, Smith sa rozhodol potopiť neuváženým a neadekvátnym krokom pred zrakom miliónov divákov sám. A tak musí niesť aj následky, hoci až také kruté by mu azda nepriali ani mnohí z tých, ktorí vo veci facky nie sú na jeho strane.

Will Smith bol s manželkou v predvečer Oscarov v celkom dobrom rozmare, asi sám netušil, že z galavečera odíde s celkom inými pocitmi: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Will Smith (@willsmith)

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie