Jasno
18°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Polívka bojuje s vážnou chorobou! Jeho exmanželka Chantal ukázala veľké srdce a TOTO pre neho spravila!
Zdielať na

Polívka bojuje s vážnou chorobou! Jeho exmanželka Chantal ukázala veľké srdce a TOTO pre neho spravila!

Archívna reportáž

Pre Bolka Polívku (66) je divadlo srdcovou záležitosťou, obzvlášť to jeho, Divadlo Bolka Polívky v Brne, kde je aj riaditeľom. Prvú sezónu odštartovali v septembri 1993 uvedením jeho hry Trosečník. Za dvadsaťpäť rokov existencie divadla vzniklo množstvo projektov nielen priamo Bolka, ale aj niektorých mladých českých autorov. V súčasnom repertoári sa dá vybrať ako z pôvodných hier DNA, Pre dámu na balkóne, Šašek a syn, tak aj z predstavení v spolupráci s inými divadlami. No už pekných pár týždňov Bolek na javisku chýba. ​Od februára ruší všetky predstavenie, kde hrá. Dôvodom ale nebol covid.

Jeho stav sa veľmi nezlepšoval, a po testoch, ktoré absolvoval, sa ukázalo, že má nepríjemnú diagnózu, s ktorou sa v poslednej dobe potýka čoraz viac ľudí. Pribúda nakazených kliešťov, ktorí potom ako prenášači infikujúc človeka touto nepríjemnou a vážnou chorobou. "Pán Polívka má lymskú boreliózu. Bude chodiť tri týždne do nemocnice na antibiotické infúzie," prezradil denníku Ahaonline Polívkov manažér Ladislav Krapek. Napriek intenzívnej liečbe sa doposiaľ necíti byť Polívka v takej kondícii, aby si trúfol účinkovať v divadle, či nakrúcať filmy. "Bude v pohodě, je teraz doma hlavne preto, aby odpočíval a nevyčerpával sa," upokojil fanúšikov Bolkov manažér. Herec ale tvrdí, že kliešťa nemal, prenos mohol nastať prípade aj muškou.

Diváci, ktorí si ale aktuálne prišli do Bolkovho divadla pozrieť komédiu Dr. Zvonka Burkeho Podivné popoludnie v hlavnej úlohe s Polívkom a hercami Pavlom Liškom a Radimom Fialom, zostali zaskočení. Preložilo sa až na 20. október. A čakalo ich ale ďalšie prekvapenie, keď očakávanú komédiu nahradilo iné predstavenie. Na javisku sa objavila namiesto Bolka Polívku jeho exmanželka Chantal Poullain! "Čakali ste Bolka, ale máte mňa," oslovila divákov obľúbená herečka s francúzskymi koreňmi. Ani po rokoch života v Česku sa stále nedokázala naučiť hovoriť správne po česky, no urobila z toho s jej typickým šarmom prednosť.

Bolek veru má na čo spomínať, napríklad aj na toto:

​Napriek bolestnému rozchodu s Polívkom, s ktorým má syna Vladimíra (32), na neho stále nezanevrela. Aj preto za neho rada zaskočila v jeho divadle. "Život je niekedy samá zmena! Dnes namiesto Bolka hrám v jeho divadle moje milované predstavenie Šesť tanečných lekcií za šesť týždňov. Tieto náhrady sú vždy komplikované. Ale nebojte sa! Aj keď ste niektorí už predstavenie videli, tak môžem sľúbiť, že so mnou nikdy nie sú rovnaké!" uviedla predstavenie šarmantná herečka, ktorá bola za Bolka vydatá v rokoch 1987 - 2002. No ani po sklamaní sa už nevrátila späť do rodného Francúzska.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Chantal Poullain (@chantal_poullain)

Česko, kde si získala ako herečka veľa fanúšikov, si obľúbila. Aj syn Vladimír, ktorý je úspešný a mimoriadne príťažlivý herec, sa cíti byť viac Čechom, ako Francúzom. S otcom má dobrý vzťah a účinkujú spolu aj v divadelnej hre Šašek a syn. Túto rodinu rozchod zjavne celkom neroztrhal a silná Chantal prijala rozchod s hlavou vztýčenou a nezatrpkla.

Súvisiace články

Najčítanejšie