Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Jasmina v slzách! Miláčika našla mŕtveho, apeluje na všetkých ľudí!
Zdielať na

Jasmina v slzách! Miláčika našla mŕtveho, apeluje na všetkých ľudí!

Archívna reportáž

Ešte predtým, ako sa Patrik a Jasmina Vrbovskí stali rodičmi chlapčeka Sanela, dostala Jasmina prekrásnu sučku kráľovského pudla. Vznešená dáma menom Daphne si musela onedlho zvykať nielen na ľudské bábo, ale akoby toho nebolo málo, pribudol do rodiny aj rozkošný oranžový kocúrik. No tam sa zverinec Vrbovských neskončil.

Uplynuli len dva týždne, odkedy k pudlici Daphne a hrdzavému kocúrikovi pribudlo ďalšie rozkošné mačiatko. Šedý kocúrik ale ani náhodou nemal za sebou radostný príchod na svet do milujúcej rodiny. Jasmina a Patrik ho našli na poli, kde by nepochybne veľmi rýchlo odišiel za dúhový most, ako sa pri zvieratkách hovorí.

Ujali sa ho a priniesli do tepla ich domova. Sanel sa novému maličkému kamarátovi veľmi tešil a zdalo sa, že Abdula, ako mačiatko pomenovali, čaká ružová budúcnosť v milujúcej rodine.

Sanel je podľa Jasminy citlivý chlapček, ktorý zvieratká miluje:

​V ostatných dňoch začala Jasmina s veľmi milým "projektom" pre jej fanúšikov. Každý deň nakrúca videjká zo svojho dňa, aby všetci videli, ako vyzerá jej každodenný život. A v stredu ráno v instastories, okrem iného, priznala aj to, že nevie malého Abdulka nájsť. Už o pár hodín neskôr ale bolo jasné, že nešlo len o zatúlanie sa. "Abdulka som našla, žiaľ, už mŕtveho. Mal od začiatku veľa problémov, lebo bol vyhodený na pole veľmi maličký, takže asi ešte niečo tam bolo. Verím, že už mu je dobre," povedala so slzami v očiach trasúcim sa hlasom Jasmina.

Jasmina vedie Sanela k láske k zvieratám od narodenia:

"Chcela by som od srdca poprosiť všetkých, ktorí máte vonku mačičky, aby ste ich sterilizovali, resp. kastrovali, ak nechcete mať mačiatka," apelovala následne veľmi rozumne na bezpočet Slovákov, ktorí majú mačky na dvore. Žiaľ, stále majú mnohí pocit, že je to voči zvieratám "kruté" ich zbaviť plodnosti, zato zbavovať sa mačiatok vyhodením či topením je už potom v poriadku... "Tým, že sú vyhodené veľmi maličké, ťažko sa im prederie do života. A aj keď sa snažíte spraviť všetko, ako my, sú tam často veci, ktoré sa už ovplyniť nedajú," hovorila moderátorka ľuďom do duše. Na záver už optimistickejším tónom povedala, že ak bude treba opäť nejaké zvieratko zachrániť, nezaváhajú, aj kvôli Sanelkovi, ktorý zvieratá miluje.

Súvisiace články

Najčítanejšie