Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Alec Baldwin postrelil členov filmového štábu! Kameramanka zomrela, režisér je v kritickom stave
Zdielať na

Alec Baldwin postrelil členov filmového štábu! Kameramanka zomrela, režisér je v kritickom stave

Archívna reportáž

K obrovskej tragédii prišlo na ranči Bonanza Creek v americkom Santa Fe. Hlavná postava práve nakrúcaného westernu, hollywoodska hviezda Alec Baldwin, nešťastnou náhodou dvakrát vystrelila. Žiaľ, jedna rana bola pre mladú kameramanku smrteľná, druhou zasiahl režiséra.

Alec Baldwin (63) smrteľne postrelil kameramanku a zranil režiséra počas tragickej nehody, keď pri nakrúcaní filmu "Rust" v Novom Mexiku vystrelila rekvizitná zbraň, uviedli úrady. K tragickej nehode prišlo včera zhruba o 14. hodine. Podľa úradu šerifa okresu Santa Fe boli pri incidente zasiahnutí 42-ročná kameramanka westernovej drámy Halyna Hutchins, pôvodom z Ukrajiny, kde pracovala ako investigatívna novinárka, a 48-ročný režisér Joel Souza.

"Dnes došlo k nehode na natáčaní filmu 'Rust' v Novom Mexiku, pri ktorej došlo k nesprávnemu výstrelu z rekvizitnej zbrane so slepými nábojmi," uviedol hovorca produkcie pre portál Deadline. Zdroje pre TMZ uviedli, že oboch pracovníkov zasiahol buď šrapnel, alebo guľka. Kameramanku letecky previezli do nemocnice v Albuquerque, kde na následky zranení zomrela. Souza je v kritickom stave v nemocnici v Santa Fe, uviedli úrady. "Detektívi vyšetrujú, ako a aký typ projektilu bol vystrelený," uviedol úrad šerifa vo vyhlásení. Vo štvrtok neskoro večer ešte neboli vznesené žiadne obvinenia a detektívi stále vypočúvali svedkov.

Alec Baldwin už mal strety s políciou:

​Baldwina vypočúvali vyšetrovatelia, informoval denník The Santa Fe New Mexican, a herca videli v slzách, keď hovoril do mobilného telefónu pred úradom šerifa. Na inej fotografii bolo vidieť herca zohnutého na okraji parkoviska s rukami na kolenách. "Celý štáb a herci boli dnešnou tragédiou absolútne zdrvení a Halynovej rodine a blízkym vyjadrujeme hlbokú sústrasť," uviedla produkčná spoločnosť vo vyhlásení pre The Post. "Na neurčitú dobu sme zastavili výrobu filmu a plne spolupracujeme s policajným oddelením v Santa Fe pri vyšetrovaní," uvádza sa ďalej vo vyhlásení.

Ešte pred dvomi dňami zverejnila zosnulá kameramanka video z nakrúcania, kde sa tešila z jazdy na koni:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Halyna Hutchins (@halynahutchins)

Baldwin, ktorý vo filme hrá a produkuje ho, predtým vo štvrtok zverejnil fotografiu, na ktorej je na mieste nakrúcania oblečený vo westernovom oblečení, pričom košeľu a kabát má zafarbené falošnou krvou. "Je to strašná strata a smútime za odchodom člena rodiny nášho cechu. Podrobnosti sú v tejto chvíli nejasné, ale snažíme sa zistiť viac a podporujeme úplné vyšetrenie tejto tragickej udalosti," uviedol Medzinárodný cech kameramanov vo vyhlásení. Vo filme, ktorý začali nakrúcať len začiatkom októrba, hrá Baldwin zločinca Harlanda Rusta, ktorý pomáha svojmu 13-ročnému vnukovi utiecť pred zákonom po tom, čo tínedžera odsúdia na šibenicu za neúmyselné zabitie rančera.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie