Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Komédia Matky bude trhákom leta! Zuzana Mauréry prezradila, ako sa nakrúcalo počas druhej vlny pandémie!
Zdielať na

Komédia Matky bude trhákom leta! Zuzana Mauréry prezradila, ako sa nakrúcalo počas druhej vlny pandémie!

Jedna premiéra za druhou, plné kiná, v lete aj amfiteátre - to je už len spomienka. Hoci aktuálne sa už opäť dá chodiť do kina, ľudia akoby si odvykli a aj filmári si vzali minulý rok z pochopiteľných dôvodov tak trochu pauzu. To ale neznamená, že sa s nakrúcaním prestalo úplne - slovenskí a českí filmári nezaháľali, spojili sily a aktuálne ide do kín komédia s veľavravným názvom - Matky.

Popis k filmu, ktorý je aktuálne v kinách, celkom jednoznačne napovedá, čo sa bude 95 minút na plátne diať. "Mohol by to byť film o ženách v najlepších rokoc, ktoré sú elegantné, sebavedomé, múdre, užívajú si a preberajú spolu chlapov, vzťah a sex. Štyri celoživotné kamarátky také sú, ale ešte k tomu všetkému sa starajú o deti, alebo ich práve porodili, prípadne sú tehotné," píše portál ČSFD.cz. Do štúdia televízie JOJ prišla viac o filme prezradiť jedna z hlavných postáv, skvelá herečka Zuzana Mauréry.

Takto vidí príbeh komédie oceňovaná Mauréry, ktorá hrá mamu jednej z hlavných postáv: "Ide o štyri matky, ktoré majú svoje problémy s deťmi, s mužmi, jednej sa ide narodiť dieťa, druhá nejaké má, jedna má muža, druhá nemá muža, tretia chce muža, skrátka majú klasické problémy. Je to rozprávané ľahkou, humornou formou, je to rozmarná letná komédia".

Pozrite si upútavku na komédiu Matky:

Dcéru Zuzany Mauréry hrá v Matkách krásna Gabika Marcinková, ktorej sa má vo filme práve narodiť dieťatko. "Žiaľ, zase som taká hnusná, zlá matka, čo všetko vyžaduje," hovorí už zmierene Mauréry, ktorej podobné roly akosi prischli. Jej manžela hrá Viktor Preiss, ktorý nemá o nič sympatickejšiu postavu, no Zuzana bola zo stretnutie pred kamerou po rokoch nadšená. Rovnako si pochvaľuje aj účinkovanie s Gabikou Marcinkovou po boku. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa MATKY (@matky_film)

Zuzana ale priznáva, že ani netuší, ako sa úlohe dostala, zrazu jej len došiel scenár. Možno je za tým televízia JOJ, ako koproducent filmu, ktorá ju režisérovi odporučila. Neuveriteľné je, že nakrúcanie trvalo neuveriteľných 20 dní, čo je skutočne "rýchlovka". A napodiv, hoci sa hovorí, že so zvieratami a s deťmi sa nakrúca ťažko, Zuzana to vidí inak. "Tie deti sa teraz rodia také nejaké príčetnejšie, vyvinutejšie, otvorenejšie, mi to pripadá," zhodnotila svoj dojem z nakrúcania s deťmi. Na premiéru už nebudú diváci čakať dlho, premiéra bude už nasledujúci týždeň, 24. júna.

Súvisiace články

Najčítanejšie