Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Šokujúce priznanie hviezdnej herečky: Príprava na film ju psychicky zložila, potrebovala odborníka!
Zdielať na

Šokujúce priznanie hviezdnej herečky: Príprava na film ju psychicky zložila, potrebovala odborníka!

Archívna reportáž

Práca herca nie je vždy prechádzka ružovou záhradou, najmä vtedy, ak si nakrúcanie nového filmu vyžaduje isté fyzické, ale aj mentálne zručnosti. Aj keď si mnohí herci môžu pri kaskadéskych scénach oddýchnuť, kým pracuje ich dvojník, nie každý túto možnosť využíva. Po zhliadnutí filmu Divočina, ktorý mapuje pešiu túru mladej ženy na nebezpečnej a náročnej Pacifickej hrebeňovke musí byť divákovi jasné, že ani pre herečku neboli niektoré scény jednoduché.

Americká herečka Reese Witherspoon, ktorá má na svojom konte už množstvo ocenení, v rozhovore pre časospis Interview priznala, že hlavná úloha vo filme Divočina na nej zanechala stopy dodnes. Údajne sa  v roku 2014 nakrúcania filmu o skutočnom príbehu o putovaní po drsnej Pacifickej hrebeňovke tak bála, že trpela záchvatmi paniky a skúšala dokonca hypnózu, aby sa s tým vyrovnala.

Jemná kráska, ktorú si diváci môžu pamätať a z filmu Veľmi nebezpečné známosti, kde si zahrala po boku svojho dnes už exmanžela Ryana Phillipa, či z komédií o Pravej blondínke, dnes tvrdí, že práve úloha Cheryl Strayed vo filme Divočina z nej vtedy urobila úplne nového človeka. "Tri týždne pred začiatkom som mala záchvaty paniky," povedala. "Bola tam nahota, sexualita a aspekt užívania drog, ale aj to, že som bola sama pred kamerou bez ďalších hercov," opisuje nie celkom typický priebeh nakrúcania trojnásobná mama Reese. "Nikdy som nebola sama v scénach celé dlhé dni. Bolo asi 25 dní nakrúcania, keď som po svojom boku nemala žiadneho iného herca. Bola som tam len ja, kamera a batoh. Hovorila som si: 'To bude takáto nuda?'" opisuje ďalej svoje pocity herečka, ktorá poznamenala, že film vznikol na základe memoárov americkej spisovateľky Cheryl Strayed z roku 2012. Reese považuje tieto spísané zážitky a postrehy z náročnej výpravy Pacifickou hrebeňovkou za "krásne" a "posvätné", pretože ju "veľmi hlboko oslovili a pripomenuli, ako veľmi sa musia ženy chrániť".

Pozrite si trailer k filmu Divočina z roku 2014, ktorý zmenil aj samotnú Reese:

"Neviem, či budem ešte niekedy tak tvrdo pracovať, ale zmenilo ma to na bunkovej úrovni," prezradila držiteľka sošky Oscara. Reese aj v minulosti otvorene hovorila o svojich trápeniach s duševným zdravím, pričom tiež prezradila, že väčšinu svojho života chodila na terapie. "V živote som určite zažila veľa momentov v stave nepríčetnosti," zažartovala v podcaste Jameely Jamil "I Weigh" ešte v apríli minulého roku. "Zažila som veľa chvíľ, keď som plakala na podlahe v kuchyni a moje deti mi dávali na hlavu svoje plyšové zvieratká a hovorili: 'Bude to dobré, mami'". 

Reese okrem rozhovoru zapózovala pre magazín Interview na ich titulnú stránku letného vydania:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Reese Witherspoon (@reesewitherspoon)

Herečka verejne prehovorila o svojich depresiách a úzkosti, ktoré ju kvárili takmer celý život, ale naučila sa nimi pracovať. "Môj mozog je ako škrečok na kolotoči a nechce z neho vystúpiť. Celý život som to však zvládala," uzavrela optimisticky krásna Reese.

​Herečka, ktorá má 21-ročnú dcéru Avu a 17-ročného syna Deacona s bývalým manželom, hercom Ryanom Phillippeom a 8-ročného syna Tennesseeho s aktuálnym manželom Jimom Tothem dodala, že jej úzkosť sa vystupňovala po pôrode detí. "Mala som tri deti a po každom z nich som mala iné skúsenosti. Pri jednom dieťati som mala mierne popôrodné stavy a pri ďalšom som mala ťažké popôrodné stavy, keď som musela užívať dosť silné lieky, pretože som vôbec nedokázala racionálne rozmýšľať. A potom som mala jedno dieťa, pri ktorom som nemala vôbec žiadne popôrodné stavy," povedala ďalej v rozhovore herečka, ktorá je zároveň zakladateľkou spoločnosti, ktorá sa venuje sebavedomiu, duševnému zdraviu a osobnému rastu žien, čím im pomáha nájsť novú cestu v živote po prežitých traumách či nepohode.

Súvisiace články

Najčítanejšie