Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ján Ďurovčík nezaháľa! Otec 7-mesačného Janka hlási onedlho ďalší prírastok!
Zdielať na

Ján Ďurovčík nezaháľa! Otec 7-mesačného Janka hlási onedlho ďalší prírastok!

Azda najznámejší, najúspešnejší a najvychytenejší choreograf, akého na Slovensku máme, sa už sedem mesiacov hrdí aj titulom "otec". Ján Ďurovčík sa spolu s manželkou Barborkou radujú z malého Janka, ktorý im rastie ako z vody a denne rodičov prekvapuje novými pokrokmi. Ostatné mesiace sa zdali byť priam ideálne na vychutnávanie si času s rodinou, no Ďurovčíkovi to zjavne nestačí.

Celý život nesmierne aktívny, dynamický a činorodý choreograf, režisér a tanečník Ján Ďurovčík oslávil len pred dvomi týždňami päťdesiatku. Nejeden človek by si povedal, že bol najvyšší čas sa trochu upokojiť a radovať sa z krásnej rodinky, keď už si to aj protipandemické opatrenia priam pýtajú. Ďurovčík ale nie je typ, ktorý dokáže sedieť so založenými rukami, no tentokrát sa pustil do celkom iného projektu, než na čo sú jeho fanúšikovia zvyknutí.

Rozhodne by nedokázal tento rodený Michalovčan tak veľa, ak by nebol dravý, cieľavedomý, ale aj talentovaný a akčný. Kopec roboty je ešte pred ním, no už teraz môže s pokojným svedomím zhodnotiť svoju tvorbu. "Ja som úprimne hrdý na svoju prácu, čo ale neznamená, že sa pokladám za neomylného a nie všetky inscenácie vyšli ako som si predstavoval," zhodnotil Ďurovčík s pokorou, no zaslúženou hrdosťou zároveň.

Nezaháľa ani Janova manželka, 25-ročná herečka Barbora, popri bábätku už stihla aj kde-tu pracovať:

​Ján má za sebou v prvom rade bohatú muzikálovú tvorbu, tak na našich javiskách, ako aj v zahraničí. A tiež má za sebou už polstoročia života, s pokojným svedomím teda môže tak trošku bilancovať v knižnom prevedení. "Chystá sa, hoci teraz sa to kvôli korone trochu zastavilo, moja životopisná kniha, ktorú písala Silvia Lispuchová a dávala dokopy aj diela, ktoré som prešiel, a bolo ich dokopy okolo 150. To si človek ani neuvedomí," ohúril vysokým číslom Ďurovčík zjavne aj sám seba. Zároveň fanúšikom prezradil, že sa môžu tešiť na knihu, v ktorej sa o ňom dozvedia nepochybne viac, ako čo je doteraz známe.

Po synčekovi bude Janovým druhým prírastkom jeho životopisná kniha:

Bude to nepochybne pútavé čítanie, Ďurovčík totiž rozhodne nie je práve konfromný človek, aj pri tvorbe sa necháva unášať a verí v intuíciu. "To je slovíčko, ktoré sa nejako vytratilo z našich slovníkov a hlavne v tvorbe. My popierame ľudský talent, ľudskú intuíciu, že neexistuje poučka. Na všetko chceme poučky a schémy, ale neexistuje zaručený recept, neexistuje nárok ani na úspech, ani na pravdu, môžeš len tvoriť a spoliehať sa na intuíciu," odhalil svoju zásadnú ingredienciu umelec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie