Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Silné priznanie Beňovej o jej deťoch! Vždy, keď vidí TOTO, chce sa jej plakať!
Zdielať na

Silné priznanie Beňovej o jej deťoch! Vždy, keď vidí TOTO, chce sa jej plakať!

Archívna reportáž

Kým obvykle snívajú rodičia ideálne o vekovom rozpätí medzi deťmi 2 až 4 roky, niektorým sa podarí aj značne väčšia "medzera. Najmä, ak sa stali ženy prvýkrát matkami ako mladučké a druhýkrát si vysnívali bábo až kdesi pred štyridsiatkou. Rozdiel 15 až 20 rokov je teda celkom dobre možný a nejedna žena si to tak zariadila. No vekový rozdiel medzi deťmi 32 rokov, to už je nevídané a je takmer isté, že takých mamičiek nie je veľa, u nás možno len jediná - Monika Beňová.

Dlhoročná politička a europoslankyňa Monika Beňová (52), sa stala mamou po prvýkrát v roku 1988. Nemala ešte ani dvadsať rokov a chlapček sa navyše vypýtal na svet značne predčasne, už v siedmom mesiaci. Našťastie, len kilové bábätko zabojovalo a dnes je z neho už dávno dospelý muž s diplomom z práva. O niečo skôr oproti vypočítanému termínu prišla na svet aj Lea, no zhruba mesačný rozdiel nie je ani zďaleka taký kritický, ako to bolo pri Martinovi. 

Leuška prišla na svet prvého novembra s peknou váhou 2700 gramov, aj preto mohli ísť s mamou domov v podstate úplne bežnom termíne, ako ostatné rodičky. A od toho momentu sa začala písať nová kapitola v živote europoslankyne. 

Monika Beňová si materstvo užíva oveľa viac, ako pri prvorodenom synovi:

​Oproti prvorodenému synovi, ktorého mala s už zosnulým exmanželom Martinom Beňom, to je obrovský rozdiel. Vtedy mladučká študentka bez vlastných prostriedkov musela prerušiť aj štúdium a starostlivosť o predčasniatko bola nepochybne prvé týždne až mesiace stresujúca. Teraz má Beňová stabilnú politickú kariéru s vysoko nadpriemernými príjmami a po boku muža, ktorý sa z prvorodenej dcérky nesmierne teší, hoci medzi ním a Beňovej synom je rozdiel sotva 4 roky. Obaja si ale dievčatko užívajú a aj veľký brat Martin sa o Leu s láskou stará.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova)

A práve to sú chvíle, ktoré spôsobujú šťastnej mame priam "srdcové záchvaty", no v tom najlepšom zmysle. "Deti sú v živote najdoležitejšie, milujme ich. Moje majú úplne rovnaký tvar uší, obočia aj hlavičiek. Vždy, keď ich takto vidím, alebo fotím, sa mi chce plakať od dojatia. Som proste mama a to je v mojom živote najdoležitejšia a najvzácnejšia rola, poslanie, proste všetko," vyznala sa Beňová a svojimi slovami sa nepochybne dotkla sŕdc mnohých mám. 

Súvisiace články

Najčítanejšie