Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Smola sa lepí českej kapele na päty, počas nakrúcania dostal ich kolega infarkt!
Zdielať na

Smola sa lepí českej kapele na päty, počas nakrúcania dostal ich kolega infarkt!

Archívna reportáž

Obľúbenú českú kapelu obchádza jedno nešťastie za druhým. Nie je to tak dávno čo postihli vážne zdravotné problémy lídra kapely, energického speváka Petra Jandu (78). Aj počas nedávneho nakrúcania videoklipu k piesni Nemám páru musela zasahovať záchranka a jedného z členov štábu dokonca museli urgentne odviezť do nemocnice.

Členovia kapely Olympic na čele so spevákom Petrom Jandom zažili pri nakrúcaní videoklipu hrozivú drámu. Podľa informácii denníka Aha! musela ich kameramana Jiřího Vrkoslava (50) po náhlych zdravotných problémoch odviezť sanitka do nemocnice. Tam im lekári oznámili, že ich kolega a kamarát prekonal infarkt.

Pracovné nasadenie, hustá atmosféra spôsobená vírusom COVID-19, neistá budúcnosť, to všetko sa mohlo podpísať na náhlom zlyhaní srdca talentovaného kameramana Jirku Vrkoslava. Posledné týždne sa totiž podieľal na nakrúcaní videoklipu k piesni Nemám páru, v ktorom sa blysla aj herečka Jiřina Bohdalová (89), Aleš Háma (47) či Petr Kolář (53). "Jirka bol asi prepracovaný," načrtol možné príčiny srdcovej slabosti frontman kapely Petr Janda pre spomínaný denník. Aj on sa iba koncom roka 2020 potýkal s problémami so srdcom a musel dokonca podstúpiť operáciu kvôli zistenej srdcovej arytmii.

Pozrite videoklip k piesni My už jiný nebudem z roku 2012 od kapely Olympic:

Teraz sa, celkom pochopiteľne, bude musieť dokončenie videoklipu preložiť na dobu neurčitú, teda aspoň do času, kým sa kameraman Jirka nezotaví. "Musí sa teraz šetriť. Samozrejme, že na neho počkáme, nikoho iného za neho zháňať nebudeme. To by ani nebolo fér, navyše už to má rozrobené," prezradil ďalej Janda, ktorý odhaduje dobu rekonvalescencie minimálne na mesiac. Prezradil tiež, že Jirka začínal svoj príbeh s kapelou Olympic ako ich fanúšik. "Dnes je už taký náš dokumentarista. Musíme si ho hýčkať," dodal na adresu 50-ročného kameramana. Napriek nešťastným udalostiam z posledných mesiacov nevidí dôvod na povery a verí  v úspech nového albumu Kaťata, na ktorom sa nachádza aj spomínaná pieseň Nemám páru, ku ktorej nakrúcali spolu s Jirkom videoklip.

Jiří Vrkoslav (v strede) v plnom pracovnom nasadení po boku Petra Jandu na fotke iba krátko pred zahájením nakrúcania videoklipu:

Vtedy sa Petr vyjadril, že už si myslel, že má život za sebou. "Mal som výčitky, pretože som veľa fajčil," vyjadril sa vtedy Janda, ktorý si myslel, že náhla nevoľnosť môže mať príčinu v pľúcach, tie však boli podľa jeho slov prekvapivo v poriadku. Avšak po úspešnom zákroku bez narkózy sa zotavil rýchlo a jeho srdce bije opäť ako zvon. Ostáva už len veriť, že si smola vystrieľala všetky náboje a členovia kapely Olympic si budú môcť konečne vydýchnuť.

Súvisiace články

Najčítanejšie