Oblačno
21°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Idol miliónov žien odišiel. Herec zomrel len deň po svojich narodeninách!
Zdielať na

Idol miliónov žien odišiel. Herec zomrel len deň po svojich narodeninách!

Zdroj: Pixabay.com

Azda všetci ľudia po celom svete pozerajú na prichádzajúci rok s nádejou v lepšie zajtrajšky. Žiaľ, odchádzajúci rok si vzal mnohé životy aj pre covid-19. Iba deň pred oslavami Nového roku vyhasol pre túto chorobu aj život známeho francúzskeho herca, ktorý sa preslávil najmä ako zvodný Joffrey. Zanechal po sebe aj množstvo ďalších skvelých hereckých výkonov, no vďaka hereckej úlohe grófa Peyraca ostane v mnohých srdciach fanúšikov legendárnej Angeliky navždy živý.

Vo veku 93 rokov zomrel francúzsky herec, režisér a scenárista Robert Hossein. Parížsky rodák, ktorý bol slovenským divákom a diváčkam známy najmä ako gróf Joffrey de Peyrac z filmovej série o Angelike, skonal deň po svojich narodeninách. Týždenníku Le Point potvrdila informáciu o jeho úmrtí Hosseinova manželka, herečka Candice Patou.

Príčinou smrti rodáka z Paríža bolo podľa magazínu ochorenie COVID-19, pričom koronavírusom sa umelec údajne nakazil počas predchádzajúcej hospitalizácie. Robert Hossein sa narodil 30. decembra 1927. Pred kamerou debutoval v roku 1948 vo filme Očami spomienok. Azda najvačší úspech dosiahol výkonom v úlohe grófa Joffreyho de Peyraca, ktorý sa pokúšal zvádzať krásnu Angeliku.

Pripomeňte si herca Roberta Hosseina v jeho najlepších rokoch v úlohe zvodného grófa de Peyraca po boku krásnej Michelle Mercier v legendárnej Angelike:

Krásou a šarmom predstaviteľky Angeliky, herečky Michele Mercier (81), bol očarený natoľko, že sa o jej priazeň pokúšal aj v reálnom živote. Tá však jeho nepopierateľnej charizme dokázala odolať, keďže už bola vydatá. Avšak to neznamená, že nemal úspech u mnohých iných žien. Robert Hossein bol ženatý až trikrát a so svojimi manželkami splodil troch synov a jednu dcéru. Od roku 1955 už filmy aj režíroval. V roku 1959 si vyslúžil nomináciu na Zlatého leva v Benátkach za drámu Noc špiónov a v roku 1983 získal na medzinárodnom festivale v Moskve špeciálnu cenu za prínos filmu vďaka svojej adaptácii Bedárov.

Predstavil sa v zhruba stovke filmov, ako napríklad Zločin a trest (1956), Tajný agent na Blízkom východe (1968), Povraz a kolt (1969), Zakázaní kňazi (1973), Profesionál (1981), Bedári (1995), Salón krásy Venuša (1999) alebo Muž a jeho pes (2008). Slovenskému publiku je však známy najmä z filmov Angelika, markíza anjelov (1964), Angelika a kráľ (1966), Neskrotná Angelika (1967) a Angelika a sultán (1968).

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie