Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zomrel Peter Justin Topoľský! Ďalšia predčasná smrť pre covid?!
Zdielať na

Zomrel Peter Justin Topoľský! Ďalšia predčasná smrť pre covid?!

Zdroj: Reprofoto/Uddn.com

Slovensko obletela ďalšia šokujúca smutná správa. Len pár dní po hercovi Štefanovi Kožkovi († 66) podľahol podľa všetkého následkom choroby covid-19 moderátor Peter Justin Topoľský († 69). Preslávil sa pred necelými dvadsiatimi rokmi reláciou, v ktorej sa spájalo kulinárske umenie s cestovaním.

Podľa informácií portálu čas.sk bol moderátor Peter Justin Topoľský už nejakú dobu izolovaný od okolia, nakoľko mal potvrdený koronavírus, ktorý sa v jeho prípade rozvinul do ochorenia covid-19. Odísť zo spoločného bytu musela aj jeho mama z obavy, aby ju nenakazil. 

Pre čas.sk sa vyjadrila aj Topoľského blízka priateľka Rebecca Justh: "Volali mi to známi, stále tomu nedokážem uveriť. Ešte v stredu mi posielal vianočnú pesničku. Bol mladý na to, aby odišiel z tohto sveta"

Ešte v roku 1976 účinkoval Topoľský v hudobnom pásme Zimný motýľ. Pesničku Haliere naspieval s Katarínou Karovičovou:

Domnienky o tom, že príčinou smrti moderátora bol covid, sú zatiaľ len v rovine špekulácií, hoci tomu všetko nasvedčuje. Ako prvý správu o skone moderátora zverejnil na jeho profile na Facebooku jeho kamarát. "Dnes je pre mňa veľmi smutný deň. Môj kamarát Justin P. Topoľský na tento svet pozerá už zhora. Justinku, vďaka Ti za štyridsať rokov, ktoré sme sa poznali. Prvé stretnutie mám pred očami stále. Bol si skvelý kamarát a ďakujem Ti za všetko," napísal Peter Krajčír, no príspevok zakrátko zmazal.

Strach z nakazenia mal Topoľský už v lete, keď ho príznaky v podobe kašľa dokonca dohnali do nemocnice. Tri opakované testy napokon vyšli všetky negatívne a po krátkej preventívnej hospitalizácii ho z nemocnice prepustili. Aj vtedy sa obával najmä o život svojej mamy. Žiaľ, napokon to bol on, kto podľa všetkého chorobe podľahol.

Najčítanejšie