Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nemá sa prečo hanbiť! Hviezdny herec priznal, že býval bezdomovec a bral jedlo z charity
Zdielať na

Nemá sa prečo hanbiť! Hviezdny herec priznal, že býval bezdomovec a bral jedlo z charity

Archívna reportáž

Nie každému osud rozdá od začiatku tie najlepšie karty a mnohí herci, ktorí dnes zarábajú rozprávkové sumy, vzišli z veľmi skromných pomerov. O to radšej však o tom teraz rozprávajú. Okrem toho, že si tým získajú sympatie verejnosti, mnohých inšpirujú aj k snahe svoj život zmeniť a naštartovať k lepšiemu.

Americký herec Chris Pratt v nedávnom online rozhovore so šéfkou organizácie Feeding America na sociálnej sieti prezradil, že keď bol malý chlapec boli kvôli zlej finančnej situácii spolu s rodičmi závislí na charite a takzvanej potravinovej banke. Dnes hrozí v dôsledku blížiacej sa ekonomickej krízy podobný scenár viac ako 50 miliónom Američanom.

Táto téma je aktuálne v USA veľmi pálčivá, v dôsledku koronakrízy skončilo množstvo ľudí bez práce a podľa spomínanej organizácie hrozí mnohým americkým rodinám v blízkej budúcnosti nedostatok potravín. Herec Chris Pratt, známy aj z filmu Strážcovia galaxie, sa v rozhovore rozpovedal o svojom neľahkom detstve. Vyrastal spolu s rodičmi v mestečku Lake Stevens v štáte Washington, kde jeho mama pracovala ako predavačka a otec bol baníkom.

V roku 2014 si Chris Pratt zahral aj vo filme Strážcovia galaxie:

"Vyrastal som v meste so 7-tisíc obyvateľmi. Mali sme v rodine finančné problémy a nehanbím sa priznať, že boli časy, keď sme museli využiť potravinovú pomoc neďalekej potravinovej banky," začal svoje rozprávanie herec, ktorého majetok sa dnes odhaduje na 60 miliónov dolárov, no boli časy, keď žil ako bezdomovec. Vo videu tiež prizvukuje, že požiadať o pomoc v núdzi nie je žiadna hanba, zároveň však motivoval majetnejších ľudí k pomoci.  "Ak patríte k tým, ktorí pomoc nepotrebujú, je naozaj skvelý pocit pomôcť niekomu inému. Najmä počas blížiaceho sa sviatku Vďakyvzdania," vyzýval Pratt vo videu, za čo ho ľudia v komentároch označili za "najlepšieho Chrisa v šoubiznise".

Chris Pratt sa v rozhovore s Clair Babineaux-Fontenot z organizácie Feeding America priznal, že ako dieťa treli s rodinou biedu:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa chris pratt (@prattprattpratt)

Na herca sa totiž nedávno spustila vlna kritiky na sociálnych sieťach, keďže ho kvôli slabej aktivite v uplynulých voľbách označili za podporovateľa porazeného republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa. Zároveň ho pre jeho konzervatívne hodnoty a vieru v Boha označili za anit-LGBTI, a tak si vyslúžil označenie "najhorší Chris v Hollywoode". Napriek tomu sa ho mnohé známe tváre zastali, napríklad aj herečka Zoe Saldana, Hulk Mark Ruffalo, Ironman Robert Downey Jr., či jeho švagor, Patrick Shwarzenegger. Azda si svojím príbehom a aktivitou v sociálnych otázkach prikloní sympatický herec a čerstvý otec Chris Pratt verejnosť opäť  na svoju stranu. V každom prípade, dá sa mu iste veriť, že to nerobí preto.

Súvisiace články

Najčítanejšie