Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Slovenský tanečník ostáva v umelom spánku! Svedkov už vypočula polícia, čaká to aj jeho!
Zdielať na

Slovenský tanečník ostáva v umelom spánku! Svedkov už vypočula polícia, čaká to aj jeho!

Archívna reportáž

Uplynul týždeň od hrozivej nehody talentovaného slovenského tanečníka a choreografa Lacka Cmoreja. Iba o vlások unikol strašnej tragédii pri svojej práci, ktorú nadovšetko miluje. Pri nakrúcaní videoklipu na jednej z bratislavských železničných staníc ho zasiahla elektrina a následný pád mu spôsobil viaceré zranenia. Tanečník leží na jednotke intenzívnej starostlivosti a jeho rekonvalescencia sa ráta na dlhé týždne až mesiace.

Tanečník Laco Cmorej sa z ťažkých zranení, ktoré zahŕňajú viacnásobné zlomeniny a popáleniny, zviecha na JIS v ružinovskej nemocnici v Bratislave. Našťastie, je mimo ohrozenia života. Avšak svedomie si budú pred políciou spytovať organizátori nakrúcania videoklipu istého rapera. Podľa informácii denníka čas.sk sa totiž v priestoroch železnice Bratislava-východ v osudný deň v raných hodinách nachádzali bez povolenia Železníc SR, a zdá sa, že aj beztak nepríjemná udalosť bude mať ešte aj dohru na polícii.

​Lacko, ako mnohí volajú veselého tanečníka, známeho aj z tanečnej skupiny Credance, ktorá sa dostala až do finále šou ČSMT, sa zo zranení podľa informácií spomínaného denníka pomaly zviecha, avšak kvôli bolestivým zraneniam ostáva v umelom spánku. Jeho liečba bude trvať dlhé týždne a je otázne, či sa mu podarí vrátiť naplno k profesii tanečníka. Jeho manželka Marcela zažíva náročné chvíle, keďže je tehotná a doma sa musí postarať aj o ich prvorodené dieťa. Už v piatok mobilizovala prostredníctvom sociálnej siete svojich známych, aby darovali pre Laca krv, ktorú si jeho liečba bude vyžadovať.

Pripomeňte si skvelý výkon tanečníkov zo skupiny Credance vo finále ČSMT v roku 2013:

Zdá sa, že sa našlo mnoho darcov spomedzi priateľov i neznámych ľudí, pretože iba krátko po jej výzve darcom poďakovala so slovami, že krv už netreba. "Ak by bolo v najbližších týždňoch treba, opäť vás budeme prosiť," dodala pre istotu k oznamu na sociálnej sieti. Dá sa však s istotu tvrdiť, že mal tanečník obrovské šťastie, keďže v trolejách sa nachádza napätie až 20-tisíc voltov, ktoré môžu pri zásahu spôsobiť okamžitú smrť. To, ako presne k úrazu prišlo nie je zatiaľ známe a ostatných zúčastnených nakrúcania vypočúva polícia. V každom prípade nemala skupinka ľudí na železnici čo hľadať a už vôbec nie nakrúcať videoklip bez potrebného povolenia.

Lacova manželka Marcela je vo vysokom štádiu tehotenstva. Onedlho privítajú svojho druhého potomka, všetci pevne veria, že sa z neho budú spoločne radovať pri plnom zdraví:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marcela Cmorejová (@maca_cmorejova)

"Nikto nás nekontaktoval. Verejnosť si úplne neuvedomuje, že takéto stanice kde stoja vlaky, nie sú prístupné kedykoľvek. Je možné, že nevedeli, že si takéto povolenie majú pýtať," potvrdila pre Nový Čas hovorkyňa ŽSR. Aj polícia už potvrdila, že sa prípadom zaoberajú policajti a objasňuje sa, ako k nehode prišlo a taktiež je na pretrase aj o prípadné vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti. To, že koľajisko a priestory železníc nie sú miesta na neviazanú zábavu je snáď každému známe, keďže okrem hrozby zrazenia vlakom je mimoriadne nebezpečná aj iskra z vedenia, ktorá dokáže zasiahnuť človeka na vzdialenosť niekoľkých desiatok centimetrov a následky bývajú často vážne.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie