Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Herečka v poslednom štádiu rakoviny priznala: Chorobu odhalil môj pes!
Zdielať na

Herečka v poslednom štádiu rakoviny priznala: Chorobu odhalil môj pes!

Archívna reportáž

O neobyčajných schopnostiach zvierat sa už veľa napísalo. Je známe, že psy majú veľmi dobrý čuch a sú nenahraditeľnými pomocníkmi pri rôznych činnostiach ako sú napríklad poľovačky, pátranie po hľadaných a nezvestných osobách, ale aj pri hľadaní odcudzených predmetoch či drogách. No to nie je všetko. Prekvapujú aj v medicínskej diagnostike, hoci, samozrejme, nemožno hovoriť o úplne spoľahlivej metóde.

Známa herečka Shannen Doherty (49) sa o výnimočných schopnostiach psov presvedčila na vlastnej koži. Ako prezradila v rozhovore pre Elle, bol to práve jej štvornohý miláčik menom Bowie, ktorý pred časom zacítil prvé signály jej zhoršujúceho sa zdravotného stavu.

Bowie je sučka nemeckého ovčiaka, ktorá svoju paničku nikdy neopúšťa, a to ani v posteli. To jej Shannen s radosťou dovolí, napriek jej veľkosti, lebo ako sama tvrdí, má k tomu dôvod. Pred pár mesiacmi to bola ona, ktorá Shannen upozornila, že s ňou nie je niečo v poriadku. V najnovšom rozhovore  prehovorila o tom, ako sa k nej sučka neustále túlila a čuchala obzvlášť  jedno miesto v oblasti chrbta  Na spomínanom mieste pociťovala po cvičení miernu bolesť, ale neprikladala tomu väčšiu dôležitosť.

Herečke prospieva aktivita práca, ktorú miluje. Na pľaci sa po dlhých rokoch stretla s kolegami zo seriálu pri remake legendárneho Beverly Hills 902 10:

„Bowie mi k tomu miestu neustále čuchala. Už pred ochorením ma veľmi chránila a behom prvej liečby sa stala extrémne ochranárskou. Skoro nikoho ku mne nechce pustiť,“ spomína herečka v rozhovore. Aj preto po čase spozornela a pre istotu zašla za lekármi. Až po jej upozornení, že sa jej niečo nepozdáva, lekári po dôkladnom komplexnom vyšetrení zistili, že Shannen sa zákerná choroba bohužiaľ vrátila, a to dokonca vo štvrtom, finálnom štádiu.  

Toto je Bowie, štvornohá kamarátka ťažko chorej herečky Shannen Doherty, ktorá jej v ťažkých momentoch života vyčaruje úsmev na tvári:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

?

Príspevok, ktorý zdieľa ShannenDoherty (@theshando),

Verná sučka Bowie dokázala miesto na chrbtici so zhubným nádorom objaviť skôr, ako najlepšie lekárske prístroje. Svoju paničku neopúšťa a snaží sa jej dokazovať svoju lásku oddanosťou. Ktovie, možno majú pravdu tí, ktorí tvrdia, že zvieratá majú liečiteľské schopnosti. Kiežby pomohla uľaviť od bolestí aj Shannen. Rozhodne je jasné, že jej aspoň spríjemňuje posledné mesiace či roky života a možno ich bude vďaka nej ešte veľa.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie