Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chaos a tajnosti okolo Menzelovho pohrebu! Už sa konal?!
Zdielať na

Chaos a tajnosti okolo Menzelovho pohrebu! Už sa konal?!

Archívna reportáž

Okolo pohrebu oscarového režiséra Jiřího Menzela sa šíria rôzne špekulácie. Verejnosť bola informovaná, že si tento chorobou ťažko skúšaný človek, neželal verejný pohreb. Nie všetci to prijali s pochopením, mnohí, naopak, áno. A tak sa vdova Oľga Menzelová po oznámení, že sa rozhodla usporiadať pre svojho zosnulého muža v piatok 18. 9. v pražskom Rudolfíne pietnu akciu, dočkala množstva rôznych reakcií, vychádzajúcich z ich nepochopenia.

Keď priniesol web Expres.cz informáciu o už uskutočnenom pohrebe slávneho režiséra, sama vdova Oľga Menzelová to vzápätí potvrdila. „Pohreb prebehol veľmi rýchlo,“ vyjadrila sa. Pohreb sa uskutočnil v utajení, v kruhu najbližších, tak, ako si to Jiří Menzel prial. Pietna akcia v piatok 17. septembra je spôsob, ako si môže verejnosť uctiť pamiatku na režiséra, aby pritom vyhovela vdova aj poslednému prianiu svojho zosnulého manžela.

Príde mi, že ľudia nevedia čítať a myslia si, že neplním Jirkove posledné želanie. Jasne píšem, že si Jirka neprial pohreb. Toto je rozlúčenie, aby ľudia mali možnosť si to v sebe ukončiť. Nie to proti jeho vôli. Nebudú tam zostatky ani rakva. To, čo som sľúbila, splním,“ obhajuje sa Oľga.

Pripomeňte si skvelého režiséra:

Jirka by si prial rozlúčenie, kde sa budete usmievať, a nie plakať. Chystanú Oslavu života tak, ako si prial, bohužiaľ komplikuje situácia s covidom. V súčasnej chvíli ešte neviem, ako to celé dopadne“, odkázala všetkým, ktorí nemali ohľadom poslednej rozlúčky jasno.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Milí příznivci Jiřího Menzela, od srdce Vám všem děkuji za neuvěřitelné množství kondolencí, krásných vzkazů a milých slov. Moc mě těší, že máte Jirku stále rádi, ať už jste ho poznali osobně nebo prostřednictvím jeho filmů a divadelních her, které režíroval. Jirka si veřejný pohřeb nepřál. Vím ale, že mnozí z Vás by se s ním přesto rádi nějakou formou rozloučili. Proto se v pátek 18. 9. od 10:00 do 18:00 pro Vás všechny otevřou prostory foyer Rudolfina, kde se budete moci s Jirkou rozloučit osobně. Uslyšíte hudbu z jeho filmů, budete se moci zapsat do kondolenčních knih a před Rudolfinem si budete moci oživit vzpomínky na Jirku i jeho filmy shlédnutím malé výstavy Rozmarná léta Jiřího Menzela. Večer v Rudolfinu zazní v rámci festivalu Dvořákova Praha hudba jednoho z Jirkových nejoblíbenějších skladatelů Wolfganga Amadea Mozarta. Děkuji Vám všem za to, že jste v těchto těžkých chvílích se mnou. Vaše Olga ❤️

Príspevok, ktorý zdieľa Olga Menzelová (@olgamenzelova),

Ak všetko pôjde podľa plánu, sama Oľga sa piatočnej akcie, ktorej je garantom, zúčastní. „V piatok do Rudolfína určite pôjdem. Až na poslednú chvíľu sa ale rozhodnem, či pôjdem na koncert, a či pôjdem s Aničkou, alebo bez,“ ozrejmila vdova, ktorá je pochopiteľne už unavená z toho, čo sa deje v súvislosti s úmrtím manžela. Nie všetci ju v ťažkých chvíľach podporujú tak, ako by potrebovala.

Súvisiace články

Najčítanejšie