Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zachráni monarchiu? TOTO je veľký plán s Kate!
Zdielať na

Zachráni monarchiu? TOTO je veľký plán s Kate!

Archívna reportáž

Vojvodovia z Cambridge sú presne to, čo kráľovská rodina po početných škandáloch a následkoch koronakrízy potrebuje. Mladá krv, svieže nápady a entuziazmus princa Williama a najmä jeho manželky Kate sú novým vetrom v plachtách britskej kráľovskej dynastie.

Ako sa pre denník Daily Mail vyjadrila expertka na kráľovskú rodinu, vojvodkyňa z Cambridge Kate Middleton sa stavia do popredia stále viac. Jej kráľovské povinnosti a angažovanosť z nej robí veľmi výraznú osobnosť monarchie. Myslí si, že je to s požehnaním "paláca", ktorý chce jej pozitívnu silu a popularitu využiť vo svoj prospech.

Megxit či sexuálny škandál princa Andrewa boli natoľko vážne, že sa zodpovední v Buckinghamskom paláci museli začať rýchlo obzerať po čo najefektívnejšej náprave reputácie jednej z najslávnejších monarchií sveta. Avšak nemuseli dlho premýšľať, keďže im rovno "pod nosom" zrela jedna výrazná osobnosť, ktorej popularita rástla priamo úmerne s nevraživosťou britov k Meghan, ktorá im z paláca "ukradla" ryšavého miláčika Harryho.

Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge zobrali odhodlane opraty monarchie do svojich rúk:

​Podľa expertky Katie Nicholl je snaha využiť popularitu rodiny princa Williama veľmi rozumný krok a monarchia si tak môže upevniť postavenie do najbližšej budúcnosti. "Pochopili akú silu má Kate a William, ako mladý, vznešený a dynamický pár, ktorý má schopnosť zlepšiť a nastaviť žiarivú budúcnosť monarchie," myslí si Nicholl a dodáva, že vojvodkyňa dostáva stále viac úloh a povinností, čo naznačuje výrazné zosilnenie jej pozície a vplyvu v rodine. "Toto všetko je veľmi dobre premyslené a je to súčasťou mašinérie paláca. Chcú, aby Kate vystúpila z tieňa Anmeru do popredia, do centra pozornosti, sú veľmi prešibaní," dodala.

Kate Middleton sa čoraz viac dostáva do popredia a upevňuje svoju pozíciu v kráľovskej rodine:

Mnohí neprajníci si však myslia, že sa Kate podarilo získať popularitu práve na úkor Meghan Markle. No nevraživý vzťah medzi dvoma členkami kráľovskej rodiny expertka popiera. Podľa autora knihy Finding Freedom, Omida Scobieho, sa na ich vlažnom priateľstve podpísal najmä napätý vzťah medzi bratmi Harrym a Williamom.  Ten zabránil, aby sa medzi manželkami oboch princov rozvinulo hlbšie puto, a tak ostali iba povrchnými priateľkami. Obe dámy zdieľali spoločnú vášeň pre módu a tenis, no napriek krehkému kamarátstvu neboli podľa Scobieho nikdy "vo vojne" a nepanovala medzi nimi nevraživosť, ako sa to vykresľuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie