Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Chce dokázať jej bezpečnosť! Slávny režisér na sebe nechal testovať vakcínu proti koronavírusu!
Zdielať na

Chce dokázať jej bezpečnosť! Slávny režisér na sebe nechal testovať vakcínu proti koronavírusu!

Zdroj: noviny.sk

Umelci po celom svete apelujú na skutočnosť, že opatrenia, ktoré súvisia so zamedzením šírenia vírusu, postihli obrovskou silou práve oblasť kultúry. Vo filme, divadle či na hudobných podujatiach zamrzol život a nikto nevie, kedy sa všetko vráti do pôvodného stavu a či vôbec. Nečudo, že práve umelci apelujú na fanúšikov, aby dodržiavali pravidlá a urýchlili tak návrat do normálu.

Podľa informácií denníka Daily Mail, sa britský režisér Andrew Lloyd Webber rozhodol podrobiť dobrovoľnému testovaniu novej vakcíny, na ktorej pracujú vedci z Oxfordu v spolupráci s farmaceutickou spoločnosťou. Režisér je vraj ochotný urobiť čokoľvek, aby dopomohol k opätovnému otvoreniu divadiel.

Do skúšobného programu sa okrem režiséra Webbera zapojili aj tisíce ďalších dobrovoľníkov z Británie, Spojených štátov, Brazílie a Južnej Afriky. Spoločnými silami chcú pomôcť nájsť vakcínu proti vírusu, ktorý behom niekoľkých mesiacov zmenil ľudstvo na nepoznanie. Režisér porozprával o svojich motívoch k tomuto činu na sociálnej sieti.

Andrew Lloyd Webber sa podpísal aj pod skladbu Memory zo slávneho muzikálu Cats, vypočujte si ju v podaní Elaine Paige:

"Som veľmi vzrušený z toho, že už zajtra budem očkovaný v rámci programu Oxford Covid 19. Som totiž ochotný urobiť čokoľvek, aby som dokázal, že divadlá môžu byť opäť otvorené a bezpečné," napísal na Instagram známy režisér. Už prvotné výsledky testovania vakcíny na približne tisícke dobrovoľníkov ukazujú, že vakcína je účinná a zároveň pre človeka bezpečná. Jej názov znie, ChAdOx1 nCoV-19. Nuž lepší názov by azda nevymyslel ani Elon Musk so svojou partnerkou Grimes.

Známy režisér bojuje za otvorenie divadiel svojsky, podujal sa dobrovoľne testovať vakcínu proti vírusu na vlastnej koži:

Režisér Webber, zdá sa, bude patriť do druhej vlny dobrovoľníkov, na ktorých budú testovať o niečo väčšiu dávku účinnej latky vo vakcíne. Množstvo fanúšikov 72-ročnému režisérovi a autorovi takých periel ako Jesus Christ Superstar, Cats, Evita či Fantóm opery, vzdalo na jeho instagramovom profile pod fotkou, na ktorej mu sestrička pichá vakcínu, hold a obdiv za jeho odvahu a oddanosť divadlu. No, pochopiteľne, našli sa aj mnohí kritici a odporcovia očkovania.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie