Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Andy Hryc je doma! Jeho dcéra nechala personálu nemocnice TAKÝTO odkaz!
Zdielať na

Andy Hryc je doma! Jeho dcéra nechala personálu nemocnice TAKÝTO odkaz!

Archívna reportáž

V apríli sa v rodine Hrycovcov zastavil čas. Hlave klanu, 70-ročnému hercovi Andymu Hrycovi diagnostikovali po prvotných nenápadných príznakoch akútnu leukémiu. Ide o vážnu chorobu, ktorá sa stala osudnou napríklad Karlovi Gottovi. Ale Andy zabojoval zo všetkých síl.

Hoci v čase najtvrdších opatrení v boji s koronavírusom fungovalo aj zdravotníctvo v oklieštenom režime, Andy Hryc nastúpil v podstate okamžite na liečbu. Dávky chemoterapie, ale aj transplantácia kostnej drene - to všetko absolvoval herec počas dvoch mesiacov.

Liečbu bral tak vážne, že keď mu lekári chceli umožniť ísť aspoň na pár dní domov, Andy Hryc sa rozhodol, že nepôjde. A to napriek tomu, že ležal na oddelení, kde neboli umožnené návštevy, takže bol po celú dobu bez osobného kontaktu s

Wanda vyzývala ľudí na pomoc jej otcovi aj prostredníctvom darovania krvi:

​Andy schudol počas hospitalizácie až 20 kíl, náročná liečba a nemocničná diéta jeho organizmus nepochybne veľmi vyčerpali. Po dvoch mesiacoch je ale Andy konečne opäť doma. "Po 60 dňoch extrémne náročnej liečby beriem môjho tatina konečne domov," napísala na Instagram Wanda Adamik Hrycová, ktorá bola po celú dobu otcovi veľkou oporou.

Hoci sa nepodelila s výsledkami liečby, zjavne boli s s prístupom zdravotníkov veľmi spokojní. "Veľká a nekonečná vďaka lekárom, sestričkám a celému personálu Kliniky hematológie a transfúziológie LFUK, UNB, Nemocnice sv. Cyrila a Metoda za perfektnú starostlivosť a záchranu jeho života," pokračovala Wanda. Nasledovalo menovanie konkrétnych lekárov a prejav veľkej úcty a vďaky. Ostáva veriť, že slová o záchrane života hovoria o optimistickej vízii pre obľúbeného herca.

Súvisiace články

Najčítanejšie