Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
William a Kate prišli s obrovským prekvapením! TOTO spravili pre deti!
Zdielať na

William a Kate prišli s obrovským prekvapením! TOTO spravili pre deti!

Archívna reportáž

William a Kate sú zjavne pre úlohu budúceho kráľa a kráľovnej stvorení. Miluje ich celá Veľká Británia, sympatie majú aj vo svete a zrejme niet človeka, ktorý by mal s týmto párom väčší problém. Sympatickí a vždy na správnej strane. Dokázali to aj teraz.

Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge sa rozhodli potešiť deti na základnej škole Casterton Primary Academy v Lancashire. Nakoľko už majú odporúčanú karanténu aj vo Veľkej Británii, nespravili to osobnou návštevou, deti prekvapili videohovorom.

Vo Veľkej Británii sa v rámci opatrení tiež zavreli brány škôl, no nie všetkých, píše portál Mirror. Otvorené ostali tie, ktoré sú v blízkosti veľkých nemocníc. Sústredili do nich deti zdravotníckych pracovníkov, ktoré by inak nemali kde ostať, keďže ich rodičia musia chodiť do práce.

William a Kate sa evidentne našli, takto krásne sa o svojej manželke vyjadril následník trónu:

Deti o veľkonočnom prekvapení netušili a netajili nadšenie. Predsa len, pravdepodobnosť, že si Kate a William vyberú práve ich školu nebola vysoká. "Bolo to absolútne fantastické. Nemôžem uveriť, že si z celej krajiny vybrali práve nás. Všetci sa tu cítime výnimočne, je to skutočne veľká podpora," prejavila nadšenia riaditeľka školy, Anita Ghidotti.

Deti sa pochválili svojimi veľkonočnými výtvormi, ale aj rodičmi. "Toto je moja mama, pracuje v nemocnici ako asistentka pre pacientov a som na ňu naozaj hrdý," povedal 10-ročný Harris. "Môžeš byť na ňu veľmi hrdý, odvádzajú skvelú robotu, všetci pracovníci v zdravotníctve, je to skvelé," reagovala pochvalne Kate.

Jedno z detí Williama zaskočilo historickou znalosťou a s ňou spojenou otázkou: "Prvý William bol William Dobyvateľ. Ako by ste chceli, aby volali vás?" Williama otázka zjavne pobavila. "Myslím, že na toto neviem odpovedať," povedal so smiechom.

​Školy otvorené pre deti zdravotníkov pracujú naplno, aj nad rámec bežnej starostlivosti. Zabezpečujú deťom celodennú stravu, aj psychologickú podporu. "Vďaka vám a všetkým v týchto časoch, musí to byť obrovská úľava pre rodičov, ktorí sú teraz kľúčoví pracovníci, keď vedia, že ich deti fungujú normálne a sú na bezpečnom mieste," vzdala hold pracovníkom školstva vojvodkyňa Kate. Niet pochýb, že hodinový videohovor bol pre účastníkov obrovskou podporou v ťažkých časoch. Kate a William presne vedia, aké gesto spraviť, aby spravili dobrú vec a zároveň získali sympatie.

Súvisiace články

Najčítanejšie