Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Koronavírus krúži po kráľovskej rodine! Ďalší nakazený!
Zdielať na

Koronavírus krúži po kráľovskej rodine! Ďalší nakazený!

Archívna reportáž

V britskej kráľovskej rodine dostal koronavírus ako prvého následníka trónu, 71-ročného princa Charlesa. Našťastie, priebeh choroby bol len veľmi mierny a už po týždni ho dokonca prepustili z karantény k jeho milovanej manželke Camille.

Akoby boli muži vojvodkyne z Cornwallu zakliaty. Ledva sa z nákazy dostal jej súčasný manžel, princ Charles, už aj vyšiel pozitívny test jej prvému manželovi, 80-ročnému Andrewovi Parker Bowlesovi.

Camilla a Andrew boli manželmi 22 rokov, až do roku 1995. O desať rokov neskôr si vzala svoju životnú lásku, princa Charlesa, ktorý s ňou roky podvádzal zosnulú princeznú Dianu.

​Pozitivita na koronavírus spôsobila paniku v kráľovskej rodine. Andrew sa totiž začiatkom marca zúčastnil dostihov v Cheltenhame, kde boli tisíce hostí z vyšších kruhov, vrátane dcéry kráľovnej Alžbety II. Princezná Anna a jej dcéra boli v priamom kontakte s Andrewom. Ten tvrdí, že si chorobu doniesol práve z tejto udalosti.

Na dostihoch sa počas štyroch dní vystriedalo až 60 tisíc návštevníkov, stovky z nich už majú potvrdenú pozitivitu na COVID-19. Andrew potvrdil, že choroba ho nešetrí. "Cítim sa strašne. Mám hrozný kašeľ a som otupený. Spím dvakrát toľko, ako obvykle," povedal pre denník Telegraph. Bývalý dôstojník upresnil, že ráno to býva obvykle lepšie, počas dňa sa príznaky výrazne zhoršujú. Na dostihoch bola aj Camilla, koronavírus sa u nej nepotvrdil.

Súvisiace články

Najčítanejšie