Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
COVID-19 podľahla ďalšia hollywoodska hviezda! Len 2 dni po jeho diagnostikovaní
Zdielať na

COVID-19 podľahla ďalšia hollywoodska hviezda! Len 2 dni po jeho diagnostikovaní

Archívna reportáž

Neprejde už pomaly deň, aby svet nezasiahla správa o úmrtí ďalšej známej osobnosti. Medzi hereckými hviezdami je už mnoho nakazených, Tom Hanks s manželkou Ritou Wilson už chorobu aj úspešne porazili. Toľko šťastia nemal ich herecký kolega, 76-ročný britský herec Andrew Jack.

Andrew Jack azda podľa mena nie je taký známy, ako jeho slávnejší hollywoodski kolegovia, no je to práve on, kto ich učil rozprávať ako hlasový kouč. Slovenským divákom je známy najmä zo ságy Hviezdne vojny, konkrétne Sila sa prebúdza a Posledný z Jediov, kde stvárnil povstalecké dôstojníka Caluana Ematta.

Smutnú správu o skone Andrewa Jacka priniesla jeho manžela Gabrielle Rogers: "Trhá mi srdce, že vám musím oznámiť, že sme dnes stratili tohto muža".

Spomienka na Andrewa Jacka:

Ešte šokujúcejšie sú ale slová, ktoré nasledovali. "Andrewovi Jackovi diagnostikovali koronavírus v nemocnici na predmestí Londýna pred menej, ako 48 hodinami. Dnes zomrel. Nemal bolesti a odišiel pokojne, s vedomím, že jeho rodina bola s ním," napísala užialená vdova. Žiaľ, slová "boli s ním" sú v tomto prípade len obrazné, Gabrielle bola v čase jeho skonu v Austrálii a k chorému pacientovi reálne nikoho nepustili.

Medzi hviezdy, ktoré Andrew učil správnemu hereckému rečovému prejavu patril napríklad Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Christopher Lee, či Elijah Wood. Jeho smrťou prišiel Hollywood o "jeden z najjasnejších a najčistejších hlasov", ako sa vyjadrila jeho agentka.

Na kolegu a učiteľa si zaspomínal na Twitteri aj Elijah Wood, ktorému správa zlomila srdce:

Súvisiace články

Najčítanejšie