Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nočná mora Martina Šmahela ožila! STRACH o maličkú dcérku!
Zdielať na

Nočná mora Martina Šmahela ožila! STRACH o maličkú dcérku!

Archívna reportáž

Ako zo zlého sna by sa dali nazvať prvé dni života maličkej Emky, ktorá sa Martinovi Šmahelovi (37) a jeho priateľke Beáte narodila v júni minulého roka. Predčasný pôrod v 6. mesiaci sa, žiaľ, ešte viac skomplikoval.

Dcérku Martina Šmahela a jeho priateľky Beáty bolo nutné po pôrode previezť sanitkou do špecializovanej nemocnice. Ale ani tam sa rany osudy nezastavili, do sanitky s malou Emkou na palube nabúralo osobne auto. Silné dievčatko sa nedalo, svoj boj o život vyhralo. Keď sa situácia pomaly začala stabilizovať a rodičia si mohli trochu vydýchnuť, prichádza ďalšia hrozba. Tou je koronavírus.

Keďže malá Emka mala podľa slov Martina problémy s pľúckami, je pre ňu tento vírus vážnou hrozbou. V rozhovore pre rádio Jemné prezradil, ako s rodinou prežívajú dni v čase karantény. „Čo sa týka nálady, sme v pohode, možno aj preto, že túto ťažkú situáciu nám spríjemňuje náš drobec. Kým sme všetci v pohode a zdraví, berieme to s úsmevom. Stále sme doma. Emka sa má veľmi dobre,“ vyjadril sa optimisticky k situácii Martin, avšak jej vážnosť si plne uvedomuje.

Martinovi nie je situácia, v ktorej sa svet ocitol, ľahostajná:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

"Ľudstvo dostalo presne takú chorobu ako potrebovalo.. Prestávali sme si vážiť ZDRAVIE a preto sme dostali takú chorobu, aby sme si uvedomili, že na ňom úplne najviac záleží.. ?? Prestávali sme si vážiť PRÍRODU a preto sme dostali takú chorobu, aby bol pobyt v nej pre nás taký vzácny..??? Prestali sme vedieť fungovať v RODINÁCH a preto nás táto choroba zavrela do našich domovov, aby sme sa ako rodina opäť naučili fungovať..?‍?‍?‍? Prestávali sme si vážiť STARÝCH a chorých a preto sme dostali túto chorobu, aby sme si pripomenuli, akí sú zraniteľní..?? Prestávali sme si vážiť ZDRAVOTNÍKOV a lekárnikov, aby sme zistili, akí sú nepostrádateľní..?‍⚕ Prestávali sme mať úctu voči UČITEĽOM a preto nám táto choroba zavrela školy, aby si to rodičia mohli sami vyskúšať..? Mysleli sme, že si môžme KÚPIŤ VŠETKO, byť kdekoľvek a s kýmkoľvek chceme a preto sme dostali takúto chorobu, aby sme si uvedomili, že to všetko nie je samozrejmosť..? Mamona nás opantala, voľný čas sme trávili v nákupných centrách, preto nám ich táto choroba zavrela, aby sme pochopili, že šťastie si nemôžme kúpiť..? Zameriavali sme veľa pozornosti na náš vzhľad a VÝZOR a porovnávali sa, preto nám táto choroba zakryla tváre, aby sme pochopili, že tam netkvie naša krása..? Mysleli sme si, že sme páni na tejto zemi a preto sme dostali túto chorobu, aby nás niečo miniatúrne čo ani nevidno dokázalo skrotiť, dať nám príručku a trochu pokory.. ??? Táto choroba nám veľa berie, ale zároveň nám dáva možnosť sa toho tak strašne veľa naučiť a pochopiť čo je v živote najdôležitejšie. Dostali sme chorobu ušitú na mieru..Asi sme ju ako ľudstvo naozaj potrebovali.. ✌" Zdieľam od VERONIKA SKERHAKOVA KRALOVA Otázka: čo vidíš na druhej fotke?

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Šmahel (@martinsmahel),

O seba strach údajne nemá, obozretní však musia byť kvôli Emke a to niekoľkonásobne viac, ako rodičia úplne zdravých bábätiek. Aj keď sa podľa Martina zdravotný stav dievčatka zlepšuje, ešte nie je všetko vyhraté. „Myslím si, že mňa ten vírus tak ľahko nemôže ohroziť, keďže mám dobrú imunitu a možno by som povedal, že až nadpriemernú aj vďaka tomu všetkému, čo robím. Potom mi však rýchlo ,docvaklo´, že môžem byť nositeľom a vedľa mňa je malé bábo, ktoré je veľmi citlivé na takéto veci. Keďže ho nechcem ohroziť, tak vychádzame z domu len tam, kde sa nikto nepohybuje a potom fakt iba raz za týždeň po nejaké potraviny, drogériu a, samozrejme, s rúškom a ochrannými rukavicami. A inak sa všade presúvame autom a sme tam sami,“ opísal svoje opatrenia moderátor a fitnesák v jednej osobe.

 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie