Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kirk Douglas po sebe zanechal obrovský majetok, TOTO dostal syn Michael!
Zdielať na

Kirk Douglas po sebe zanechal obrovský majetok, TOTO dostal syn Michael!

Archívna reportáž

Legenda strieborného plátna, preslávený Spartakus, teda americký herec Kirk Douglas, opustil tento svet 5. februára ako 103-ročný. Počas života bol úspešným hercom, nečudo, že jeho majetok narástol do závratných súm.

Kirk Douglas po sebe zanechal majetok v hodnote pekných 60 miliónov dolárov, píše portál Mirror. Neubehol ani mesiac od jeho skonu a už je jasný obsah závetu, ktorý Kirk pred smrťou spísal.

Herec mal skvelý vzťah so svojím synom, nemenej slávnym hercom Michaelom Douglasom. O svojom otcovi hovoril vždy s veľkou láskou a úctou.

Pozrite si scény z Kirkovho najslávnejšieho filmu Spartacus:

Aj slová, ktoré otcovi adresoval po jeho skone, boli skutočne dojemné. "Pre mňa a mojich bratov Joeal a Petra to bol proste skvelý otec, pre Catherine úžasný svokor, pre vnúčatá milujúci dedko a pre manželku Anne skvelý manžel. Dovoľte mi, aby som to uzavrel slovami, ktoré som mu povedal na jeho posledných narodeninách, a ktoré ostanú vždy pravdivé. Oci, veľmi ťa milujem a som veľmi hrdý, že som tvoj syn," napísal láskyplne Michael.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

It is with tremendous sadness that my brothers and I announce that Kirk Douglas left us today at the age of 103. To the world he was a legend, an actor from the golden age of movies who lived well into his golden years, a humanitarian whose commitment to justice and the causes he believed in set a standard for all of us to aspire to. But to me and my brothers Joel and Peter he was simply Dad, to Catherine, a wonderful father-in-law, to his grandchildren and great grandchild their loving grandfather, and to his wife Anne, a wonderful husband. Kirk's life was well lived, and he leaves a legacy in film that will endure for generations to come, and a history as a renowned philanthropist who worked to aid the public and bring peace to the planet. Let me end with the words I told him on his last birthday and which will always remain true. Dad- I love you so much and I am so proud to be your son. #KirkDouglas

Príspevok, ktorý zdieľa Michael Douglas (@michaelkirkdouglas),

Závet preto mnohých prekvapil. Synovi totiž nenechal ani cent. A nielen jemu, ale ani nikomu z rodiny. Zrejme usúdil, že majú dosť, a svoje peniaze posunul značne ušľachtilejším smerom. Komplet celých 60 miliónov pôjde na dobročinnosť - 50 miliónov dostane Douglasova nadácia. Založil ju Kirk s manželkou Anne. Zvyšných 10 miliónov si rozdelí Univerzita sv. Vavrinca, synagóga Westwood Sinai Temple, Divadlo Kirka Douglasa v Culver City a detská nemocnica v Los Angeles.

Michael mu to ale iste nebude mať za zlé, nakoľko sa stal hviezdou neskôr, ako jeho otec, honoráre už boli značne vyššie, preto sa jeho majetok odhaduje až na 300 miliónov dolárov.

Súvisiace články

Najčítanejšie