Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hviezda slovenského veľkofilmu priznala: Od smrti ma delila len hodina!
Zdielať na

Hviezda slovenského veľkofilmu priznala: Od smrti ma delila len hodina!

Archívne video

Herečka vôbec netušila, že na ňu dýchla smrť. Nebola totiž vôbec chorá a tak jej ani nenapadlo, čo sa v jej tele práve odohrávalo.

Britská herečka Anna Friel zažiarila v roku 2008 vo veľkofilme Juraja Jakubiska o krvavej čachtickej panej - Bathory. Film s rekordným rozpočtom vyše 13 miliónov eur napokon prepadol, Anne to ale kariéru nepokazilo. 

Hneď ďalší rok dostala 43-ročná herečka príležitosť v hollywoodskej dobrodružnej komédii Zem stratených, neskôr si ju vyhliadol do filmu aj Woody Allen a účinkovala aj v trháku Všemocný po boku Bradleyho Coopera.

​Takto vyzerala Anna Friel ako Alžbeta Bátoriová:

​Pre magazín The Guardian sa rozhovorila aj o temnom momente svojho života, keď sa jej dotkla smrť. "Takmer som zomrela po prasknutí cysty na vaječníku v roku 2001," priznala herečka.

Práve fotila titulke pre jeden magazín, keď sa jej niekto opýtal, či by mohla prestať vťahovať brucho. Následné zistenie bolo šokujúce.  "Letela som na druhý deň do nemocnice a tam som takmer zomrela na septický šok. V bruchu som mala dva litre krvi," spomína na príšerný zážitok Anna.

"Dali mi dve transfúzie. Ak by som prišla o hodinu neskôr, bol by koniec," povedala o hrozivej hranici života a smrti. Všetko napokon dobre dopadlo a Anna sa teší aj z detí, hoci jej lekári predpovedali, že to nebude také jednoduché.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie