Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Režisér Jakubisko na mizine?! Jeho vilu predali po exekúcii v dražbe!
Zdielať na

Režisér Jakubisko na mizine?! Jeho vilu predali po exekúcii v dražbe!

Archívna reportáž

Jeden z najslávnejších režisérov slovenskej kinematografie prišiel o svoju milovanú vilu. Nebol to ale dobrovoľný predaj, na dom bola uvalená obrovská exekúcia.

Na vilu manželov Juraja Jakubiska a Deany Horváthovej v pražskej štvrti Hodkovičky bola už roky uvalená exekúcia, píše portál ahaonline.cz. Režisér pritom mohol dlh kedykoľvek vyplatiť a exekúcia by sa nekonala.

Nestalo sa. Nečudo, pohľadávka je obrovská, podľa výpisu z Centrálnej evidencie exekúcií ide o sumu až tri milióny eur. Časť z nej pokryl predaj domu, ktorý sa uskutočnil prostredníctvom dražby. V prepočte z nej získali takmer pol milióna eur, o ktoré sa tým pádom znížil dlh 81-ročného režiséra a jeho o dvadsať rokov mladšej manželky.

Juraja Jakubiska uviedli tento rok do Siene slávy:

​"Nechcem komentovať svoj súkromný život," len takto sa k situácii vyjadrila Deana Horváthová pre denník Aha. Jej manžel bol ale zhovorčivejší a snažil sa poskytnúť iný pohľad na exekúciu 7-izbovej vily: "Dom bol pre ný už príliš veľký. Syn sa odsťahoval do centra Prahy a matka mojej ženy je v nemocnici".

Finančnou injekciou by pre Jakubiska mohol byť jeho najnovší film, pokračovanie legendárnej Perinbaby. Ten je už takmer hotový a tento rok má prísť do kín.

Súvisiace články

Najčítanejšie