Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Harrymu praskli nervy! Musel sa odsťahovať
Zdielať na

Harrymu praskli nervy! Musel sa odsťahovať

Archívna reportáž

Byť členom kráľovskej rodiny nie je také ideálne, ako sa môže zdať. Na súkromie zabudnite. Svoje o tom vie aj Harry, keď so svojou ženou zažívali posledné mesiace vyslovene honbu. Bulvárna tlačová agentúra už prekročila tolerovateľné medze a Harrymu praskli nervy.

Britský princ Harry a bulvárna tlačová agentúra Splash News and Picture Agency sa vo štvrtok na súde v Londýne dohodli na riešení súdneho sporu v súvislosti s neštandardnými novinárskymi praktikami, ktoré narúšali súkromie Harryho a jeho manželky, vojvodkyne Meghan.

Pracovníci agentúry krúžili vo vrtuľníku nad ich spoločným obydlím, ktoré sa Harry súkromne prenajal v Cotswolds v okrese Oxford. Zo vzduchu fotografovali dianie v ich obývačke a spálni.

​Princ Harry v žalobe uvádzal, že si toto obydlie vybral "z dôvodu vysokého stupňa súkromia, ktoré ponúkalo", ale momentálne v ňom už s Meghan "nemôžu bývať". V apríli sa presťahovali do Frogmore Cottage vo Windsore.

Tlačová agentúra sa Harrymu ospravedlnila, súhlasila so zaplatením odškodného, ktorého výška nebola zverejnená. Zaviazala sa tiež, že už nebude takto získané fotografie "predávať, vydávať, zverejňovať ani ponúkať" a "nezopakuje pokus fotografovať alebo filmovať zo vzduchu" Harryho dom. Z Buckinghamského paláca prišla správa, že vojvoda "prijal a uvítal formálne ospravedlnenie".

Súvisiace články

Najčítanejšie