Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zomrela hviezda filmu S tebou mě baví svět
Zdielať na

Zomrela hviezda filmu S tebou mě baví svět

Po ročnom boji so zákernou chorobou zomrel v utorok populárny český herec Václav Postránecký. Mal 75 rokov. Hviezda komédie storočia S tebou mě baví svět bojovala statočne, a hoci herec chcel žiť, onkologické ochorenie zvíťazilo.

"V utorok 7. mája o 22:40 zomrel v kruhu najbližšej rodiny člen Činohry Národného divadla Václav Postránecký," potvrdil Blesku hovorca divadla.

Hoci sa jeho stav neustále zhoršoval z nemocnice odišiel domov medzi svojich blízkych. "Teraz zrovna sedím tu doma a musím priznať, že mi je momentálne tak strašne zle, ako mi v živote ešte nikdy nebolo. Neodhadnem dopredu, ako mi bude za minútu. Preto radšej mlčím o tom, ako mi je. Ľudia potom nevedia, či sa majú radovať alebo kondolovať," neodpustil si svoj čierny humor ešte počas veľkonočných sviatkov. 

S rakovinou bojoval už rok. Podstupoval liečenia, chemoterapie, nejakú dobu nakrúcal aj Prima Receptár a mal rozrobený aj seriál. Diváci ho mohli vidieť poslednú dobu v seriáli Vinári a Krejzovi. Vydal ale verejné prehlásenie, v ktorom poprosil, aby rešpektovali jeho súkromie. "V živote každého z nás nastanú rôzne momenty a rôzne obdobia. V tom svojom práve prežívam zásadnú etapu, kedy sa snažím vrátiť svoje telo za pomoci tímu lekárov do obvyklej kondície. Je ale len na mne, aby som sa k celej veci postavil statočne a čelil tomu bez strachu, najlepšie ako dokážem," vyjadril sa. 

Herec, ktorý sa pôvodne vyučil za zámočníka sa cez angažmá v Brne a v Mestských divadlách pražských v roku 1978 dostal až do Národného divadla, na ktorého doskách mal minulý rok osláviť 40 rokov. Už na jar 2018 ale musel kvôli operácii brušnej dutiny predstavenie zrušiť a rolu za neho prebrali kolegovia. Nedalo sa nevšimnúť, že bodrý Vašek s typicky guľatým bruchom drasticky schudol a v jeho tvári sa objavili strhané črty. V tom čas sa prvýkrát začalo hovoriť o hercovej chorobe.

Pozrite si priložené VIDEO:

Súvisiace články

Najčítanejšie