Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
TIETO mená prichádzajú do úvahy pre nového člena kráľovskej rodiny
Zdielať na

TIETO mená prichádzajú do úvahy pre nového člena kráľovskej rodiny

Bookmakeri vo Veľkej Británii už pred narodením kráľovského bábätka vypísali kurzy na možné mená. Pre dievčatko viedla Victoria pred Dianou, Alicou a Alžbetou. V prípade chlapčeka bol favorizovaný Albert pred Philipom, Arthurom, Jamesom a Alexandrom.

​Harry a Meghan sa 6. mája stali rodičmi chlapčeka.

Bábätko aj vojvodkyňa sa tešia dobrému zdraviu a ako sám princ Harry krátko po pôrode povedal, tváričku chlapčeka uvidí verejnosť čoskoro.

Dvojica si nedala prezradiť pohlavie až do pôrodu, a práve aj z toho dôvodu si nechávajú čerství rodičia čas na meno.

​Potomkovia kráľovskej rodiny majú zvyčajne tri alebo štyri mená. Tie sa dôkladne vyberajú z mien používaných v rodine po celé stáročia.

Pozrite si priložené VIDEO:

​Niektoré vzdávajú hold členom rodiny, ako napríklad v prípade princeznej Charlotte, ktorá dostala aj meno Alžbeta na počesť kráľovnej a Diana ako spomienku na zosnulú princeznú. Prvorodený syn Williama a Kate dostal meno George Alexanders Louis, princ William je Arthurt Philip Louis a kráľovná Alžbeta II. aj Alexandrou a Mary.

​Práve ona schvaľuje mená detí.

Na meno potomka Harryho a Meghan si pravdepodobne počkáme. Harryho starší brat William oznámili meno posledného dieťaťa Louisa až štyri dni po jeho narodení. Pri prvých dvoch deťoch čakali s oznámením dva dni. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie