Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Fanúšikovia legendárnych Star Wars smútia! Zomrela jedna z hlavných postáv
Zdielať na

Fanúšikovia legendárnych Star Wars smútia! Zomrela jedna z hlavných postáv

Archívne video Archívna reportáž

Herec jednej postavy. Aj tak by sa dala nazvať kariéra tohto britsko-amerického herca. Hoci sa prvýkrát postavil pred kameru v inom filme, odkedy ho objavil George Lucas, zasvätil svoj život Hviezdnym vojnám.

Herec Peter Mayhew bol jedným z najskalnejších fanúšikov slávnych Hviezdnych vojen. Na rozdiel od tých bežných, on ale v tomto filme aj hral.

Je ale vysoko pravdepodobné, žeby ste ho na ulici nespoznali. Peter Mayhew totiž hral zamaskovaný od hlavy po päty v hustej kožušine.

Premiéru Star Wars si nenechali v roku 2017 ujsť ani britskí princovia:

​Najviac ho totiž preslávila úloha Wookieeho menom Chewbacca, ktorého stvárnil v pôvodnej trilógii Star Wars z rokov 1977, 1980 a 1983, v snímke Star Wars: Epizóda III - Pomsta Sithov (2005) a vo filme Star Wars: Sila sa prebúdza (2015).

Celý život zasvätil popularizácii Star Wars, už ho ale fanúšikovia viac nestretnú. Peter Mayhew naposledy vydýchol v utorok v jeho dome na severe Texasu. Príčina úmrtia zatiaľ nie je známa. Zanechal po sebe manželku Angie a tri deti. Súkromná posledná rozlúčka sa bude konať 29. júna. Verejná spomienka sa uskutoční začiatkom decembra v Los Angeles.

Peter William Mayhew sa narodil 19. mája 1944.  V roku 1997 mu za účinkovanie v pôvodnej trilógii Star Wars udelili filmovú cenu MTV za celoživotné dielo.

Súvisiace články

Najčítanejšie