Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pomejeho manželke praskli nervy. Z jej slov MRAZÍ
Zdielať na

Pomejeho manželke praskli nervy. Z jej slov MRAZÍ

Archívna reportáž

Andrea Pomeje na sociálnej sieti zverejnila po smrti manžela Jiřího status. Podľa jej slov sa musela vyjadriť, keďže ľudia jej dávali za vinu to, že herec zomrel.

"Je mi nesmierne smutno, že v tejto dobe som nútená písať tieto riadky. Ale to, čo sa deje, ma strašne bolí. Bola som presvedčená, že teraz už nemá zmysel čokoľvek hovoriť, pretože to nič nezmení. Keď som čítala komentáre ľudí, ktorí ani z percenta netušia, aká bola realita a dávajú mi za vinu Jirkovu smrť, povedala som si, že to nejako zvládnem, hoci mi to ubližovalo," napísala na Facebooku Andrea Pomeje.

"Neviete bohužiaľ nič, čo sa u nás dialo. Vie to iba moja a Jirkova rodina, najbližší priatelia. Povedali ste, že by ste muža s rakovinou z domu nevyhodili, to ostatne je najčastejší názor všetkých, čo ma lynčujú. Ale je to lož," zlostí sa v príspevku.​

Každý deň v nemocnici

"Dokážete si predstaviť, že každý deň nerobíte nič iné, iba sa snažíte všetkými možnými spôsobmi, aby sa človek, ktorého milujete, vyliečil? Ten život, ktorý žil, nebol zdravý. Večer preplačete, aby to on a dieťa nevedeli, ráno ste zase pozitívna, ako by to bola chrípka...Utešoval sa svojím spôsobom a ja som ho chápala a odpúšťala mu. Ale potom vidíte, ako kvôli tomu chradne. Keď som ho vlani odviezla do nemocnice, myslela som si, že o neho prídeme," priznala.

Za Jiřím jazdila každý deň do nemocnice, spala tam, keď mal úzkosti a ataky z abstinencie.

Andrea verila, že po chorobe tu bude pre ňu a ich dcéru Aničku.

Výrazne schudla, dcéra mala strach

"Nestalo sa, bolo to ešte horšie. Odmietal psychológa. Bála som sa, keď odišiel z domu a umierala strachom, v akom stave sa vráti. Dokážete si predstaviť, aké to je milovať človeka, ktorý odmieta vašu pomoc? Aké to je, keď sa s malým dieťaťom ​musíte zamykať v izbe a počkať, až kým vytriezvie? Je strašne ťažké odísť, pretože každé ráno je to ten úžasný, dobrý a empatický muž?" napísala.

​Vydržala do apríla. Vážila 49 kilogramov. Nemohla jesť a ich dcéra sa doma bála. "Povedala som, že mu všetko nechám. On to odmietol a opitý pred domov urobil svoju One man show pre médiá," dodala.

Prišiel nový muž. Po piatich mesiacoch od ich rozchodu. Andrea chcela znovu žiť. "Nemala som na to právo? Prečo? Potrebujete si do niekoho iba kopnúť? Dobre. Ale uvedomte si, že som stratila človeka, s ktorým som bola osem rokov, 24 hodín denne. Anička stratila tatinka, mám strach, ako s tým bude žiť. Strašne ma to mrzí, modlila som sa za Jirka. Sú to najťažšie dni v mojom živote," uzavrela.

Jiří Pomeje naposledy vydýchol v utorok v sanatóriu Na Pleši. Bude pochovaný v rodných Českých Budějoviciach 6. marca.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie