Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Legenda rapu a R&B čelí obvineniu z pedofílie. Nie je to po prvýkrát
Zdielať na

Legenda rapu a R&B čelí obvineniu z pedofílie. Nie je to po prvýkrát

Archívne video

V 90. rokoch bol jednou z najväčších hviezd na rapovej a R&B scéne. Robert Sylvester Kelly, známy ako R. Kelly, plní ale v posledných rokoch titulky pre úplne inú vec. Obviňujú ho z pedofílie.

Na verejnosť preniklo takmer trištvrte hodinu trvajúce video intímneho styku muža pripomínajúceho R. Kellyho s mladým dievčaťom. Niekoľkokrát počas styku zdôrazní, koľko rokov má telo jeho milenky. Opakovane tak možno počuť číslo 14. Ona mu pritom hovorí "ocko".

Prokurátor tvrdí, že jeho klient, ktorého identita nie je zverejnená, si je istý, že muž na videu je 52-ročný R. Kelly. "Pracoval pre R. Kellyho desiatky rokov a to dievča stretol pri viacerých príležitostiach," povedal prokurátor Michael Avenatti.

Na videu trvajúcom 42 minút a 45 sekúnd je jasne vidno, o čo ide. K intímnemu styku medzi mužom pripomínajúcim R. Kellyho a dievčaťom prichádza niekoľkokrát, vzájomne na sebe vykonajú aj neobvyklejšie praktiky.

R. Kelly bol zatknutý pre držanie detskej pornografie už v roku 2002, no o šesť rokov neskôr ho oslobodili. Tento prípad upriamil pozornosť na ďalšie video, na ktorom mal  muž styk s len 13-ročným dievčaťom. Podľa špecifického materského znamienka na chrbte malo ísť o R. Kellyho.

Rapera počas uplynulých dvoch dekád zažalovalo viacero žien za to, že s nimi mal styk hoci neboli plnoleté. Vo všetkých prípadoch vinu poprel.

​Napriek tomu, že ide o jednu z najväčších hviezd R&B v histórii, stále viac silnejú hlasy o jeho "vymazanie" z playlistov rádií a televízií. Kampaň sa volá "Umlčte R. Kellyho". Jedna z televízií v USA spracovala a odvysielala aj dokumentárnu sériu "Prežiť R. Kellyho", v ktorej vystúpilo viacero údajne zneužívaných žien a verejná mienka v neprospech rapera zosilnela. Kellyho advokát Steve Greenberg tvrdí, že jeho klient nespravil nič zlé: "Stále je na očiach verejnosti, neskrýva sa. Neexistujú žiadne tajné sexuálne otrokyne".

    R. Kelly, vlastným menom Robert Sylvester Kelly, je americký rapper a R&B spevák, textár a hudobný producent. Počas svojej kariéry spolupracoval s mnohými hudobníkmi ako Aaliyah, Michael Jackson, Akon, Chris Brown, Quincy Jones, Jay-Z či Whitney Houston a získal dvadsaťštyri nominácií na cenu Grammy.

    Súvisiace články

    Najčítanejšie