Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Česi pochovali režisérsku legendu
Zdielať na

Česi pochovali režisérsku legendu

Rodina, priatelia a fanúšikovia sa v utorok rozlúčili s českou režisérskou legendou Václavom Vorlíčkom. Ten zomrel vo veku 88 rokov. Obrad sa konal v pražských Strašniciach.

Správu o režisérovej smrti sa priatelia a verejnosť dozvedeli minulý utorok, keď Vorlíček v nemocnici prehral boj so zákernou chorobou. 

"Volali nám z krematória. Vraj prišli k záveru, že sa príde s ocinom rozlúčiť strašne veľa ľudí a majú strach, aby bola obradná sieň vyprataná a pripravená na ďalší pohreb včas. Takže nám dávajú na rozlúčenie oproti pôvodnému plánu maximálne 20 minút," povedala pre Blesk déra Václava Vorlíčka.

Dôležití chýbali

Medzi smútočnými hosťami nechýbala herečka Jiřina Bohdalová, ktorá prišla v sprievode režiséra Zdeňka Zelenku.

S legendou sa prišiel rozlúčiť aj režisér Filip Renč, najznámejší rozprávkový princ Pavel Trávníček s manželkou, Dáda Patrasová či Zdeněk Troška.

Medzi smútočnými hosťami chýbala filmová Arabela Jana Nagyová a Popoluška Libuša Šafránková. Sieňou sa na záver obradu rozoznel záverečný potlesk pre velikána českého filmu a pesnička Tři oříšky, ktorú pred rokmi naspievala dnes už nebohá Iveta Bartošová.

Pozrite si priložené VIDEO:

Súvisiace články

Najčítanejšie