Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Herec Morgan Freeman sa nevhodne dotýkal žien
Zdielať na

Herec Morgan Freeman sa nevhodne dotýkal žien

Archívna reportáž

Hollywoodska hviezda, herec Morgan Freeman (80), lieta v problémoch rovnako ako jeho slávni kolegovia. Až šesťnásť žien ho usvedčilo, že sa k nim nevhodne správal a viedol oplzlé reči.

Jedna zo žien, ktorá s hercom spolupracovala na kriminálnej komédii Lúpež vo veľkom štýle z roku 2017, povedala, že sa práca rýchlo zmenila na sedem mesiacov obťažovania a trápenia. 

"Morgan Freeman sa ma nevhodne dotýkal. Mal poznámky k mojej postave a oblečeniu. Raz sa pokúšal dvihnúť mi sukňu s otázkou, či mám nohavičky," uviedla svedkyňa.

Ďalšia žena uviedla, že herec ju aj jej asistentku sexuálne obťažoval. Nevhodne sa vyjadroval aj o jej fyzických prednostiach.

"Vedeli sme, že keď má prísť, nemáme nosiť žiadne oblečenie, ktoré by zvýrazňovalo naše prsia. Rovnako nemáme nosiť nič, čo by ukazovalo naše pozadie, teda nenosiť nič priliehavé," uviedla.

Pozrite si 10 najlepších Freemanových filmových úloh:

Morgan Freeman je jednou z najväčších hviezd Hollywoodu, na ktorú doľahlo obvinenie z nevhodného správania sa k ženám. 

Celú kauzu odštartoval slávny hollywoodsky producent Harvey Weinstein, ktorého z obťažovania obvinilo niekoľko desiatok žien, medzi nimi slávne herečky.

​Obvinenia sa nevyhli ani oscarovému Kevinovi Spaceymu a zaradil sa tak medzi najväčších sexuálnych zvrhlíkov Hollywoodu. Dokonca sa pokúsil spáchať samovraždu.

Súvisiace články

Najčítanejšie