Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Od slávnej hviezdy k troske. Otec ma týral, priznal filmový Kevin
Zdielať na

Od slávnej hviezdy k troske. Otec ma týral, priznal filmový Kevin

Bývalá detská hviezda úspešnej série Sám doma, herec Macaulay Culkin (37), po rokoch prehovoril o dôvodoch, prečo opustil Hollywood. Jeho otec Kit (73) žiarlil na synove úspechy, duševne aj fyzicky ho týral.

"Často mi hovorieval, aby som ho počúval, inak ma zbije. Všetko, čo sa snažil v živote dokázať, som dokázal ja skôr, než som mal desať rokov," prezradil Culkin v rozhovore.

Jeho rodičia sa rozviedli po tom, čo nakrútil film Sám doma a bohatý v roku 1994. Podľa herca to bola jedna z najepších vecí, čo sa mu stala. Vďaka tomu opustil celý filmový priemysel. 

"Chcel som si dať pauzu a hovoril som: Skončil som, dúfam, že máte všetci svoje peniaze, pretože ja vám už žiadne nezarobím," uviedol.

​Keď mal 15 rokov, žaloval rodičov kvôli zlému zaobchádzaniu s jeho príjmami. Išlo o 17 miliónov dolárov, ktoré napokon súd zveril do rúk nezávislého účetníka. 

Na konci 90. rokov Culkin povedal, že jeho otec bol panovačný človek, ktorý mu zo zarobených peňazí nedával ani vreckové. 

Herca vystrelil do nebies Hollywoodu film Sám doma. Vznikli z neho napokon ďalšie dve pokračovania, Sám doma: Stratený v New Yorku a Sám doma a bohatý:

Herec mnohokrát zmenil imidž a mal problémy so zákonom. Špekulovalo sa aj o drogovej závislosti. Polícia u neho našla marihuanu, Xanax a sedatíva. Nakoniec zaplatil 4000 dolárov a pustili ho na slobodu. On sám závislosti nikdy nepriznal.

Súvisiace články

Najčítanejšie