Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zoslabnutý Pomeje bojuje v nemocnici o život
Zdielať na

Zoslabnutý Pomeje bojuje v nemocnici o život

Po 42-dňovej hladovke bojuje herec a producent Jiří Pomeje (53) v nemocnici o život. Stratil na váhe i sile, dostal zápal pľúc a vôbec to s ním nevyzerá dobre. Lekári ho po operácii museli uviesť do umelého spánku.

Jeho stav sa rapídne zhoršil a okrem agresívnej rakoviny sa musí dokonca popasovať aj so zápalom pľúc.

Od apríla minulého roka bojuje Pomeje s rakovinou hrtana. Známy herec a producent odvtedy absolvoval 35 náročných ožarovaní, ktorých dôsledkom bol krk vypálený až do mäsa.

Bývalý manžel tragicky zosnulej speváčky Ivety Bartošovej sa v zúfalej situácii rozhodol, že nádor bude liečiť 42-dňovou drastickou hladovkou. Odborníci mu túto alternatívu vôbec neschvaľovali a varovali ho pred najhorším.

Pomeje pred hladovkou nakrútil dojímavé video:

"Je to zlé. Môže sa stať, že reakcia celkovo oslabeného pacienta na liečbu nebude taká účinná, ako u človeka, ktorý predtým dlhodobo nehladoval,“ povedal pre Blesk jeden z uznávaných onkológov, ktorý zároveň dodal, že táto vážna komplikácia ho môže dokonca stáť život.

Pomeje je v nemocnici od Vianoc a nádej na skoré uzdravenie je v nedohľadne. "O jednej v noci sa začal dusiť. Museli ho okamžite operovať. Urobili mu tracheotómiu, aby mohol dýchať," uviedla jeho manželka.

Súvisiace články

Najčítanejšie