Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Meghan čaká krst a zmena občianstva. Svadba bude v máji
Zdielať na

Meghan čaká krst a zmena občianstva. Svadba bude v máji

Archívna reportáž

Svadba britského princa Harryho (33) a americkej herečky Meghan Markle (36) sa uskutoční o pol roka. Snúbenci sa zosobášia v Kaplnke svätého Juraja na hrade Windsor. Kráľovná Alžbeta II. (91) im dala súhlas. Náklady na ceremóniu zaplatí kráľovská rodina.

Meghan Markle pred oficiálnym oznámením zásnub ukončila kariéru herečky. Presťahovala sa z Toronta do Londýna. Skončila aj s charitatívnymi aktivitami pre OSN a po svadbe sa bude plne venovať vlastným charitám.

Markle bude pokrstená a stane sa britskou občiankou, aby neskôr mohla využívať titul Jej kráľovská Výsosť plus titul, ktorý jej po svadbe udelí kráľovná Alžbeta II. 

Svadba Harryho a Meghan sa uskutoční v hradnej kaplnke, ktorá vznikla v 15. storočí. Je intímnejšia ako Westminsterské opátstvo, kde sa v roku 2011 ženil starší brat Harryho, princ William. 

Zamilovaná dvojica prezradila, ako prebiehali romantické zásnuby:

​Herečka už za sebou jedno manželstvo má. V roku 2011 sa vydala za producenta Trevora Engelsona, a dva roky na to sa s ním rozviedla.

Dnes už rozvod nie je problém, avšak v minulosti by to znamenalo, že by princ nemohol uzavrieť so svojou vyvolenou cirkevný sobáš. Harryho svadba ale bude cirkevná. Jeho babička je hlavou anglikánskej cirkvi.

Meghan má už svoje osobné veci v Londýne. Presťahovala sa z kanadského Toronta, kde zavesila kariéru herečky na klinec:

"Rozvedená, rasovo zmiešaná hollywoodska herečka, ktorá navštevovala rímskokatolícku školu, si bude brať syna budúceho kráľa. Táto veta by ešte v minulej generácii nemohla byť ani vyslovená," uviedli britské médiá.

Súvisiace články

Najčítanejšie