Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pomejemu sa rozšírila rakovina, namiesto liečby si zvolil smrť
Zdielať na

Pomejemu sa rozšírila rakovina, namiesto liečby si zvolil smrť

Český herec a producent Jiří Pomeje (52) prežíva najťažšie chvíle života. Aj napriek ožarovaniu sa mu naplno vrátila rakovina hrtanu. Dostal na výber. Buď podstúpi operáciu a príde o hlas, alebo sa zhubná choroba rozšíri do celého tela a zomrie. Zúfalý herec tvrdí, že nechce byť manželke na obtiaž a radšej zvolí odchod z tohto sveta.

Pomeje bol minulý pondelok na zákroku, pri ktorom mu odobrali vzorky. Výsledky síce budú jasné až v stredu, ale podľa herca je všetko isté už dnes, píše Super.cz.

Herec všetko tajil aj pred svojou manželkou a matkou. "Som na absolútnom dnes. Lekári ma postavili pred otázku: Život alebo smrť," povedal.

Buď bude fungovať ďalších 25 rokov, ale bez hlasu, alebo bez operácie rok, dva, no maximálne tri. Lekári by mu pri operácii odstránili celý hrtan a urobili mu otvor do dýchacej trubice na prednej strane krku. Lenže to Pomeje odmieta.

"Nechcem slintať, nechcem sa utopiť, keď sa ponorím do vody. Nedopustím, aby som skazil život manželke a dcére. Na to nemám právo. Radšej si užijem tú chvíľku a potom zmiznem," povedal.

​Blízki veria, že si to rozmyslí. Má na to mesiac, neskôr sa rakovina začne šíriť a už bude neskoro.

Najčítanejšie