Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zomrel zakladateľ pánskeho časopisu Playboy Hugh Hefner
Zdielať na

Zomrel zakladateľ pánskeho časopisu Playboy Hugh Hefner

Zakladateľ legendárneho amerického pánskeho magazínu Playboy Hugh Hefner zomrel v stredu vo veku 91 rokov. Oznámila to spoločnosť Playboy Enterprises s tým, že Hefner zomrel prirodzenou smrťou.

"Americká ikona a zakladateľ Playboya Hugh M. Hefner dnes zomrel," uviedla v stredu večer miestneho času (v noci zo stredy na štvrtok) spoločnosť s tým, že sa tak stalo pokojne a doma

"Môj otec prežil výnimočný a ohromujúci život mediálneho a kultúrneho priekopníka a vodcu hlasu jedného z najvýznamnejších sociálnych a kultúrnych hnutí našej doby, ktorý hájil slobodu prejavu, občianske práva a sexuálnu slobodu," uviedol Hefnerov syn Cooper, ktorý pôsobí v magazíne Playboy ako kreatívny šéf. 

Nahota na titulke

Playboy všetci na svete považujú za etalón pánskych časopisov. V posledných rokoch sa ale stretáva s klesajúcim záujmom mužov. V roku 2015 sa magazín, ku ktorému vždy neodmysliteľne patrili obnažené dievčatá v zmyselných polohách, rozhodol skončiť s nahotou.

https://twitter.com/Playboy/status/913240335358111744

Tento rok sa ale obnažené ženy na titulky časopisu vrátili. Playboy uznal, že zavrhnutie osvedčeného obsahu bolo chybou.

Svoje vnady v Playboyi vystavili na obdiv mimo iných herečka Marilyn Monroe, speváčka Madonna alebo topmodelka Cindy Crawford.

Niečo podobné, ale lepšie...

Hugh Hefner sa narodil 9. apríla 1926 v Chicagu v americkom štáte Illinois. Vyrastal v rodine prísnych metodistov, kde sa mu dostalo puritánskej výchovy.

Koncom druhej svetovej vojny si odslúžil dva roky v armáde, potom študoval umenie a neskôr psychológiu na univerzite v Illinois. K mnohým nápadom pre časopis Playboy prišiel údajne práve počas štúdií, pričom sa často venoval téme sexuality. Neskôr sa zamestnal v pikantnom časopise Esquire, ktorý opustil s úmyslom založiť niečo podobné, ale lepšie.

Na rozbehnutie podniku prispela Hefnerovi sumou tisíc dolárov aj jeho matka. Prvé číslo časopisu pomenovaného Playboy s rozsahom 44 strán sa zrodilo v decembri 1953. Do stredu bol vložený plagát nahej Marilyn Monroe z čias pred jej filmovou slávou a na obálke pózovala oblečená.

Časopis sa okamžite stal senzáciou a predalo sa ho približne 50 tisíc výtlačkov. Oficiálne logo Playboya, hlava zajačika so smokingovým motýlikom, sa objavilo v druhom čísle časopisu. 

​Vedľa ikony Marylin

Hefner bol trikrát ženatý. Napriek tomu, že plánovanú tretiu svadbu jeho vtedajšia priateľka a dnes 31-ročná vdova Crystal Harris v júni 2011 na poslednú chvíľu zrušila, pár si nakoniec povedal áno v posledných hodinách roku 2012. 

Zostali po ňom štyri deti.

Ešte počas života vyslovil Hefner prianie byť po smrti nablízku Marilyn Monroe. Preto si kúpil na cintoríne v Los Angeles, kde je legendárna herečka pochovaná, voľný hrob hneď vedľa jej. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie