Jasno
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Žalostný pohľad na hrob Brzobohatého (†79), Gregorová zabudla?
Zdielať na

Žalostný pohľad na hrob Brzobohatého (†79), Gregorová zabudla?

Archívna reportáž

Neumytý náhrobný kameň, vypálené sviečky, žiadna kvetinová výzdoba. Tak vyzeral hrob zosnulého Radka Brzobohatého (†79) na pražskom Vyšehrade. Uplynulo päť rokov od smrti tohto legendárneho herca.

Radek Brzobohatý zomrel 12. septembra 2012 na cievnu príhodu. Manželka Hana Gregorová (65), syn Ondřej (34) a nevlastná dcéra Rola (38) síce na neho nezabudli, ale na hrobe pred výročím určite neboli. Zlom nastal až večer.

"Celý týždeň myslím na to, že Radek má dnes výročie. Myslím na neho čoraz viac. Ako každý rok, aj tento sa stretneme s rodinou a priateľmi a budeme spomínať," povedala Gregorová. Večer išla na hrob, kde položila kyticu ruží a zapálila sviečku.

Až rok po smrti herca začala Gregorová uvažovať o tom, že by jeho ostatky uložila do hrobu. Jeho urnu s popolom mala dovtedy doma. V novembri 2015 ho nechala pochovať na pražskom Vyšehrade.

Na otca si počas výročia zaspomínal aj syn Ondřej, ktorý na sociálnej sieti zverejnil dojímavú fotku.

Množstvo zmien

Päť rokov po smrti Radka je Hana opäť šťastná s mladým partnerom Ondřejom Koptíkom. Dnes spolu bývajú neďaleko Prahy vo vile.

Brzobohatého syn Ondřej sa stihol oženiť s niekdajšou Miss World Taťánou Kuchařovou. Zmenil si meno na Gregor Brzobohatý. Oficiálne má dve priezviská.

Divadla Radka Brzobohatého, ktoré založila Hana v roku 2004 ako darček pre manžela, sa vzdala vedenia. V deň hercovho výročia sa v divadle nehralo žiadne predstavenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie