Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Päť konšpiračných teórií o smrti milovanej Diany
Zdielať na

Päť konšpiračných teórií o smrti milovanej Diany

Diana Spencer zahynula 31. augusta 1997 pri tragickej autonehode v Paríži. Okolo jej smrti sa objavilo množstvo konšpiračných teórií. Pravdepodobne sa nikdy nedozvieme, aká bola skutočná pravda. Diana bola najobľúbenejšou členkou kráľovskej rodiny, ale za svoj nemanželský vzťah zaplatila životom.

1. Zomrela na povel princa Philipa

Údajne práve manžel kráľovnej Alžbety II. stojí za tragickou smrťou princeznej Diany. O plánovanej vražde bol vraj dopredu informovaný aj Dianin exmanžel, princ Charles, vtedajší premiér Tony Blair a dokonca aj samotná kráľovná.

S touto teóriou sa stotožňuje aj otec Dianinho milenca, Mohammed Al-Fayed. Dodi zahynul v parížskom tuneli spoločne so svojou milovanou. Jeho otec rovnako tvrdí, že to celé zinscenovala britská a francúzska tajná služba.

Na snímkoch spoznal fotografa, ktorý sa mal na spiknutí podieľať. Po dvoch rokoch našli jeho telo uhorené v aute. Údajne preto, že toho vedel viac, než bolo treba. 

2. Diana pred smrťou porodila

V médiách sa objavili informácie, že princezná tesne pred smrťou porodila nemanželskú dcéru, o ktorej existencii dvor celý čas mlčal. 

3. Princeznú zabila jednotka SAS

Bádateľ Alan Power tvrdí, že sa to atentátu zaplietla špeciálna jednotka SAS. Akcia mala krycie meno Prírastok. Na túto stopu ho priviedlo vyšetrovanie príslušníka špeciálnej jednotky, ktorého obvinili z nelegálneho držania zbraní.

4. Vraždu naplánovali zbrojárske firmy

Diana svojou kampaňou proti nášľapným mínam pripravila zbrojárske firmy o zisky. Báli sa, že by to mohlo pokračovať a priviesť tak spoločnosti na mizinu. 

5. Fiktívna smrť

Údajne Diana fingovala svoju smrť, pretože sa chcela dostať z očí verejnosti. Chcela žiť v pokoji v ústraní. Len šesť hodín pred smrťou prezradila istému novinárovi, že sa chystá zmiznúť z verejného života.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie