Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ukážem vám vrak, v ktorom zahynula princezná Diana...
Zdielať na

Ukážem vám vrak, v ktorom zahynula princezná Diana...

Jean-François Musa (58) je majiteľom čierneho mercedesu, v ktorom zahynula pred dvadsiatimi rokmi princezná Diana. Bývalý majiteľ požičovne limuzín chce zdemolované vozidlo vydražiť alebo rovno predať americkému múzeu.

"Ukážem vám vrak, v ktorom zahynula Lady Diana," sľubuje Jean-François Musa, ktorý je majiteľom mercedesu, ktorému sa pre jeho robusnosť hovorí aj mamut. 

Prežil iba jeden človek

Diana s Dodim sedeli 30. augusta 1997 v aute smrti. Nastúpili pred hotelom Ritz v Paríži pred polnocou. Usadili sa dozadu, na mieste spolujazda sedel bodyguard. 

Za volant si sadol opitý šofér Henri Paul. V tú chvíľu bolo autu v pätách deväť paparazzov. Odštartovala besná naháňačka nočným Parížom.

​Osud auta aj posádky už pozná celý svet. Cesta sa skončila tragicky v tuneli Alma na nábreží Seiny. Mercedes s princeznou narazil do steny a následne ho vymšrtilo na trinásty stĺp oddeľujúci protismer. V zdemolovanom aute prežil jeden človek - bodyguard. Zachránil ho bezpečnostný pás. Zapol si ho ako jediný.

​Od roku 2005 sa vrak nachádza v Londýne, kde ho roky skúmali policajní expreti. Cielom Musu je ale dostať auto do Francúzska. "Je moje a chcem ho naspäť," tvrdí bývalý majiteľ firmy, ktorá pred dvadsiatimi rokmi požičala posádke mercedes. 

"Chcem ho dať americkému múzeu ako symbol úcty," povedal.

Súvisiace články

Najčítanejšie