Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ondřej Vetchý si na Art Film Festivale prevzal cenu s netradičným imidžom
Zdielať na

Ondřej Vetchý si na Art Film Festivale prevzal cenu s netradičným imidžom

Český herec Ondřej Vetchý (55) si na Art Film Feste 2017 v Košiciach prevzal v utorok podvečer cenu Hercova misia za jeho filmovú tvorbu.

"Toto je snáď najkrajšia cena, akú som kedy dostal, i videl. A vlastne, ja som ešte nikdy nedostal cenu za niečo dlhodobejšie, vždy to bolo len za jednu konkrétnu úlohu, jeden konkrétny film,“ povedal herec pred divákmi v Dolnej bráne.

"Ak tomu správne rozumiem, týmto som sa dostal do kategórie ľudí, ktorí by mali začať bilancovať,“ zažartoval.

Ocenenie mu odovzdal prezident festivalu Milan Lasica. "Táto cena je pre tých, ktorí sa nejakým spôsobom preslávili alebo zaslúžili o film a pán Ondřej Vetchý je jeden z nich. Je pre mňa veľká česť a pre náš festival pocta, že mu túto cenu môžem odovzdať,“ poznamenal Lasica.

Vetchý prijal cenu s veľkou skromnosťou. "Keby za mnou neprišiel pán Jaromír Hanzlík (ocenený na AFF v roku 2009, pozn. red.), tak by som ani neveril, akých slávnych ľudí tento festival už ocenil. V takejto situácii som sa ešte neocitol, takéto veci veľmi nezvládam. Ale pýtal som sa cestou sem pána Lasicu, ako to vníma on a on povedal, že to proste berie ako súčasť profesie. Ja som to vždy bral oddelene, ale aj táto misia do Košíc mi možno pomôže v tom, že takéto veci nebudem brať až takým zdrvujúcim spôsobom, že sa vždy bojím,“ povedal otvorene rodák z Jihlavy.

Súvisiace články

Najčítanejšie