Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polanského manželku pochovali s nenarodeným synom v náručí
Zdielať na

Polanského manželku pochovali s nenarodeným synom v náručí

Do vienka dostala oslnivú krásu, ktorá sa stala jej požehnaním a prekliatím zároveň. Sharon Tate (†26), manželka slávneho poľského režiséra Romana Polanského, žila sladký život celebrít v Beverly Hills, až kým do jej domu nevtrhli vrahovia a nezmasakrovali ju.

Jej zbytočná a nečakaná smrť dodnes fascinuje ľudí na celom svete. Sharon v pokročilom štádiu tehotenstva popravili sfanatizovaní satanisti. Jej slávny manžel, režisér Roman Polanski, vyčíňanie len vďaka zhode náhod prežil.

Milostný trojuholník

Sharon mala život uľahčený najmä vďaka svojmu výzoru. Patrila do tímu roztlieskavačiek, mala množstvo kamarátov a titul kráľovná školských večierkov brala ako samozrejmosť. 

V roku 1959 sa zo zvedavosti prihlásila do lokálnej súťaže Miss, ktorú suverénne vyhrala a stala sa najkraším dievčaťom štátu Washington. Šancu na titul Miss USA ale zahatalo otcove prevelenie do talianskej Verony. Vtedy krásna Sharon netušila, že to bude pre ňu zásadný zlom.

Nejaký čas žila v milostnom trojuholníku, do ktorého patril aj Roman Polanski. V roku 1968 si ho v Londýne nakoniec zobrala za muža. Svojho milenca ale stále považovala za svoju ďalšiu lásku, a tak s nimi istý Jay žil v ich rezidencii v Los Angeles. Mnohí to považovali za zvrátené.

​Sharon v tom čase netušila, že existuje zlodej, pasák a samozvaný duchovný vodca Charles Manson. Okolo neho sa formovala komunita s názvom Rodina, ktorá bola presvedečná, že musí bojovať za čistú rasu. Sharon pre ňu predstavovala vrchol všetkého zla. S každou ďalšou rolou, či fotkou, kde sa predviedla v Evinom rúchu, nenávisť narastala a práve ona mala byť ďalším terčom satanistov. 

Bez milosti

Začiatkom roka 1969 zistila, že je tehotná a hoci mala sľubne rozbehnutú kariéru, začala sa pripravovať na materské povinnosti. 

V auguste zostal Roman pracovne v Európe a domov sa mal vracať v čase, aby stihol pôrod. Keď sa s manželkou lúčil, netušil, že ju vidí naposledy živú. Deviateho augusta vtrhli do rezidencie na Cielo Drive traja stúpenci Charlesa Mansona. 

V ruke mali nože a revolvery a hnala ich túžba vyvraždiť všetkých. Vo vile robil spoločnosť Sharon práve jej niekdajší milenec Jay a kamarát Romana Polanského spoločne s priateľkou. 

​Sharon si v prvom momente myslela, že ide o lupičov. Keď však bez váhania zasetrelili Jaya, vypukla panika. Wojciech sa dal s presilou do márneho boja. Fanatici ho ubodali rovnako ako jeho priateľku.

Film ako terapia

Ako posledná zostala tehotná Sharon. Prosila o život svojho dieťaťa, ale maniakov to nedokázalo zastaviť. "Sklapni, nemám štipku zľutovania. Zomrieš!" vykríkla na ňu jedna z vrahýň a stlačila spúšť. Na vchodové dvere následne napísala krvou "prasa".

Masaker otriasol celou spoločnosťou, nehovoriac o Polanskom, ktorý sa z tragédie liečil desať rokov. Nakrútil film Tess podľa knihy Thomasa Hardyho. Román dočítala Sharon tesne pred smrťou a výtlačok mu nechala na nočnom stolíku s odkazom, že by bol z toho pekný film.

Roman Polanski, ktorý sa vyjadril, že po tom, čo prežil holokaust, povstanie vo varšavskom gete a smrť rodičov v koncentračnom tábore, bol presvedčený, že nič horšie ho už stretnúť nemôže. Sharon Tate pochovali s nenarodeným synom v náručí. Mala rodiť o dva týždne.

"Doteraz som sa od svojej ženy neodpútal a aj po toľkých rokoch na ňu myslím. Kedykoľvek sa pozerám na niečo vizuálne krásneho, pomyslím hneď na to, ako by sa jej to veľmi páčilo. Týmto spôsobom jej budem navždy verný,“ zveril sa záletný režisér Polanski, ktorý od roku 1977 čelí obvineniu zo sexuálneho zneužívania neplnoletého dievčaťa.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie