Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Začal proces s Billom Cosbym. Je to sexuálny predátor, povedala zneužitá žena
Zdielať na

Začal proces s Billom Cosbym. Je to sexuálny predátor, povedala zneužitá žena

Archívne video

V pondelok sa začal súdny proces s americkým hercom Billom Cosbym v prípade údajného sexuálneho napadnutia Andrey Constand z roku 2004.

Kanaďanka tvrdí, že jej Cosby v januári toho roku u seba doma hodil do pitia sedatíva a následne ju sexuálne zneužil. O jeho vine alebo nevine rozhodne porota zložená zo siedmich mužov a piatich žien, ktorá bude počas celého procesu oddelená od verejnosti. Ten by mal trvať približne dva týždne.

Použil drogy

Počas pondelňajšieho pojednávania vystúpili pred súdom zástupcovia oboch strán. "Tento prípad je o mužovi. Tomto mužovi, ktorý použil svoju moc a slávu a jeho predtým vyskúšanú metódu postaviť mladú, dôverčivú ženu do situácie, aby nemohla povedať nie. Bola nevládna. Nemohla dať svoj súhlas," uviedla okresná prokurátorka.

Sedemdesiatdeväťročného predstaviteľa Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) opísala ako sexuálneho predátora, ktorý pomocou drog zneužil ženu, ktorá ho vnímala ako svojho mentora. Zároveň uviedla, že sa incident prejavil aj na jej psychickom zdraví a jej pokusy o návrat do normálneho života boli neúspešné.

Na pojednávaní sa zúčastnil aj samotný Cosby, ktorého sprevádzala predstaviteľka jeho seriálovej dcéry Ruby, herečka Keshia Knight Pulliam. Tá sa médiám, ktoré v súdnej sieni nemohli nahrávať, vyjadrila, že prišla svojho televízneho otca podporiť. Hercova manželka Camille na súde naopak nebola.

Súvisiace články

Najčítanejšie