Skoro jasno
16°
Bratislava
Leona Kočkovičová Fučíková získala in memoriam sošku OTO
Zdielať na

Leona Kočkovičová Fučíková získala in memoriam sošku OTO

BRATISLAVA / Mladá, krásna, veľká optimistka, úžasná mamina a bojovníčka za správnu vec. Presne taká bola bývalá redaktorka KRIMI Lele, ako ju prezývali kolegovia. Diváci ju poznali ako Leonu Kočkovičovú Fučíkovú. Za svoju redaktorskú prácu v sobotu dostala, in memoriam, sošku OTO.

V hlasovaní Leonku podporili diváci z celého Slovenska, jej rodina, ale aj väčšina novinárskej obce a masovo všetci ľudia z televízie JOJ a aj RTVS. Keď v Slovenskom národnom divadle zaznelo jej meno, všetci prítomní sa postavili a začali tlieskať. Najväčšiu silu ale musel v sebe pozbierať Leonkin manžel, Ivan, ktorý sošku OTO prišiel prebrať. Dokrútka, ktorá tomu predchádzala dojala nielen jeho. Slzy mali v očiach aj ľudia, ktorí Lele osobne nepoznali.

"Vždy sa snažila robiť svoju robotu ako najlepšie vedela a snažila sa dať do svojich reportáží vždy kus svojho srdca. Žiaľ, osud je krutý a dnes tu stáť s nami Leonka nemôže," povedal v ďakovnej reči jej manžel Ivan. Stále usmiata Lele bola plná optimizmu a chuti do života.

Najskôr 5 rokov pôsobila v KRIMI kolektíve televízie JOJ. Potom sa práve pre svoju rodinu odhodlala na zmenu - prácu v regióne Nové Zámky pre RTVS. "Verím, že sa na nás zhora pozerá, bude na nás dohliadať a že táto soška nám ju vždy bude pripomínať. Sme na ňu hrdí a pyšní, čo dokázala," dodal Ivan.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie