Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Oscarové fiasko! Poplietli víťaza za najlepší film
Zdielať na

Oscarové fiasko! Poplietli víťaza za najlepší film

V Los Angeles sa udeľovali výročné ceny Americkej filmovej akadémie. Oscara za najlepší film si odniesol Moonlight, aj keď najskôr omylom vyhlásili víťazom muzikál La La Land. Najlepším hercom v hlavnej úlohe je Casey Affleck z Miesta pri mori, najlepšou herečkou Emma Stone z La La Landu.

Najskôr vystúpili na pódium tvorcovia La La Landu, potom ich na scéne vystriedal tím snímku Moonlight. Predávajúci herecký veterán Warren Beaty pravdepodobne zle prečítal lístok. "Neviem, čo sa stalo, sú to iba ceny," zachraňoval situáciu moderátor Jimmy Kimmel.

"Ben, si skvelý," odkázal Casey Affleck slávnejšiemu bratovi. Emma Stone ďakovala rodine aj tímu. "Je to pre mňa najväčšia česť," uviedla. Oscara za vedľajšiu úlohu získal Mahershala Ali za film Moonlight, ktorý spracuváva dospievanie afroamerického homosexuála z drogovej štvrti, a Viola Davis za rovnako afroamerickú sociálnu drámu Fences.

https://www.instagram.com/p/BRAQC0Jg0oX/?tagged=oscar2017

https://www.instagram.com/p/BRACjLXhL73/?tagged=oscar2017

Damien Chazelle, tvorca La La Landu, iba vo svojich 32 rokoch, je historicky najmladším držiteľom Oscara za najlešpiu réžiu.

https://www.instagram.com/p/BRAM1ljjEqt/?tagged=warrenbeatty

Sošku za pôvodný scenár si pripísal Kenneth Lonergan za príbeh o bolestnom návrate Miesto pri mori, najlepší scenár podľa predlohy napísal Barry Jenkins pre svoj film Moonlight.

Súvisiace články

Najčítanejšie