Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Herec Tomáš Matonoha vrazil všetky peniaze do jednej veci!
Zdielať na

Herec Tomáš Matonoha vrazil všetky peniaze do jednej veci!

Tomáš Matonoha je asi najobľúbenejším otcom v seriáli TV JOJ. "Prázdniny" sú tak doplnené aj o češtinu. Rodák z Brna bude mať v marci 46 rokov a z troch seriálových otcov je práve on tým najskúsenejším - má až štyroch potomkov.

V seriáli hrá Tomáš Matonoha Laca Lehotského. Typický je pre neho klobúk, ktorý mu nielen skutočne sekne, ale je aj praktický, ako hovorí sám herec:  "Vymysleli sme to na kostýmovej skúške a je to veľmi praktické, keď svieti slnko, aj keď prší".  Tomáš Matonoha má štyri deti, z nich najstarší syn má 20 rokov a už sa osamostatnil. Občas sa objaví aj v českom bulváre, na čo manželka Matonohu povedala, že ako otec bol príliš mäkký. On s tým nie celkom súhlasí: "Neviem, či je správne slovo "mäkký", som skôr taký liberálny rodič".

K chalupárčeniu má blízko už od detstva, keď chodieval na chalupu k tete na malú dedinu a tak bolo len otázkou času, kedy si chalupu zadováži aj on. "Je to moje najobľúbenejšie miesto na svete," vyznáva sa herec, hoci je to skôr letný dom, ktorý si postavil kúsok za Prahou a trávi tam minimálne štvrtinu roku. Jeho deti tam rozhodne nie sú také nešťastné, ako sú tie seriálové. Chalupa je totiž perfektne vybavená a hoci je postavená na skalách, má aj bazén s protiprúdom. Herec priznal, že je "vymazlená", vrazil do nej všetko, čo zarobil.

Nakrúcať seriál s detskými hercami je úplne iná skúsenosť, ako pri klasike, priznáva Tomáš Matonoha: "Musíte byť extrémne trpezlivý, extrémne tolerantný, lebo ten detský herec má svoj detský svet. Oni nehrajú, oni existujú." S češtinou však naše deti problém nemajú, rozumejú si dobre. Čo by sa zrejme v opačnom prípade povedať nedalo. "Myslím, že u nás je to horšie, u vás je to v pohode,"  myslí si o znalosti češtiny u slovenských detí, a naopak, seriálový Laco Lehtoský.

Tomáš Matonoha má hudobnú skupinu Inspektor Kluzó, práve nahrávajú album, ktorý vraj určite vyjde v septembri: "Album si nahrávame sami. Niežeby sme nemali na štúdio, ale povedali sme si, že si to urobíme podľa svojich predstáv." No hudobník ani herec, neboli pôvodne jeho povolania snov. Matonoha chcel byť pôvodne právnikom, dvakrát ho však na právo neprijali. Našťastie, pre jeho fanúšikov.

Súvisiace články

Najčítanejšie