Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zabudnite na Oscara! Zoznam príšerných hereckých výkonov
Zdielať na

Zabudnite na Oscara! Zoznam príšerných hereckých výkonov

V Hollywoode už vyhlásili nominácie na Oscarov, na ktorých si brúsia zuby hviezdy ako Nicole Kidman, Meryl Streel, Natalie Portman či Emma Stone. Odvrátenú stranu Hollywoodu však predstavujú anticeny s názvom Zlatá malina. Kto sa uchádza o ceny hanby?

Favoritom na Oscara za mužský herecký výkon v hlavnej úlohe je Casey Affleck, ktorý si zahral vo filme Miesto pri mori. Jeho oveľa slávnejší brat Ben Affleck (44) určite nepatrí k tým, ktorí mali šťastný rok. Jeho ambiciózny projekt Pod rúškom noci pohorel a to aj napriek tomu, že sám režíroval oscarové Argo. 

Krok vedľa

Ben naviac zlyhal aj ako predstaviteľ Batmana a za úlohu muža - netopiera získal nomináciu na Zlatú malinu. Aby toho nebolo málo, stroskotalo mu aj ukážkové manželstvo s Jennifer Garner.

Film Batman verzus Superman: Úsvit spravodlivosti sa príliš nepodaril a na anticenu sú nominovaní aj Henry Cavill ako druhý komiksový hrdina a Jesse Eisenberg za zloducha Lexa Luthora. Batman so Supermanom môžu anticenu získať naviac ako najhoršia filmová dvojica. 

​Cena hanby hrozí aj oscarovej Julii Roberts (49). Vedľa šliapla s komédiou Deň matiek. Rovnaký scenár prežíva aj Jared Leto (45). Dráma Klub poslednej nádeje mu vyniesla vysnívaného Oscara, ale hrozí mu aj zisk nelichotivej maliny za Jokera zo Samovražedného oddielu.

Do dejín kinematografie sa negatívne zapísal aj Johnny Depp (53), ktorý sa porote nepáčil ako Klobúčnik vo filme Alenka v krajine zázrakov: Za zrkadlom. V nominácii figuruje aj Jane Seymour (65) alias Doktorka Quinn. Tá z nepochopiteľných dôvodov prijala úlohu vo filme Päťdesiat odtieňov čiernej, čo je paródia na slávnych Päťdesiat odtieňov šedej. Originál pritom vlani získal Zlatú malinu za najhorší film.

Súvisiace články

Najčítanejšie