Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Režisér Núňez: Film Všetko alebo nič takmer skončil v koši, teraz trhá rekordy
Zdielať na

Režisér Núňez: Film Všetko alebo nič takmer skončil v koši, teraz trhá rekordy

BRATISLAVA / Už viac ako týždeň premietajú v kinách toľko diskutovaný film Všetko alebo nič, a hoci boli tvorcovia v napätí ako zareagujú diváci na film slovenskej produkcie, návštevnosť napokon výrazne prevýšila všetky ich očakávania. Tvorcovia filmu napísaného podľa knihy Evity Urbaníkovej hovoria o úspechu aj preto, že film predbehol v rebríčku návštevnosti počas otváracích víkendov aj mnohé hollywoodske trháky. Podľa hercov prístup divákov bude v budúcnosti určite motiváciou pre ďalšiu slovenskú filmovú tvorbu.

Trvalo to iba 8 dní, a film už pokoril hranicu 100 tisíc divákov. Pre vašu predstavu, je to približne 320 zaplnených sál v kine. "Pri uvedení nového filmu je kľúčový otvárací víkend. Pre nás bol sen stať sa slovenskou jednotkou a podarilo sa nám to. Zostal som v šoku, keď som zistil, že sme na 8. mieste v historickom rebríčku všetkých uvedených filmov na Slovensku. Za nami skončili aj filmy o Harry Potterovi, Hľadá sa Dory ale aj Hry o život," neskrýval nadšenie z úspechu filmu jeho producent Peter Núňez, ktorý je aj známy televízny režisér.

Kritické chvíle

Ako dodal slovenský herec Ľuboš Kostelný, ktorý si vo filme zahral jednu z hlavných úloh, tento film je na slovenské pomery vysoko nadpriemerný. Aj toto sú dôvody prečo sa ľudia rozhodnú ísť do kina na tento film. 

Produkovať film pritom znamenalo takmer 5 rokov práce ale aj veľkej neistoty, či diváci nakoniec do kín prídu. Alebo či sa nájdu peniaze na zvýšené náklady. "Boli aj fázy, keď som si myslel, že budem musieť všetkým zavolať, že končíme a film hádžeme do koša," prezradil Peter Núňez.

Budúcnosť slovenského filmu

"Výsledné čísla sledovanosti alebo odhady vopred sú len špekulácia. To nikdy nemôžete vedieť dopredu. O to viac to platí na Slovensku, kde nie je divák zvyknutý chodiť na slovenské filmy," myslí si režisérka filmu Marta Ferencová.

Vysoká návštevnosť je podľa režisérky veľkou nádejou aj pre budúcnosť slovenského filmu. "Len takým spôsobom sa bude nakrúcat čoraz viac slovenských filmov," myslí si herečka Zuzana Kronerová.

Pozrite si rozhovor s producentom filmu Petrom Núňezom:

Súvisiace články

Najčítanejšie