Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Veľké mená na malej scéne. Valihora to roztočil v klube!
Zdielať na

Veľké mená na malej scéne. Valihora to roztočil v klube!

Slovensko je malá krajina, ktorá ale prekypuje bohatstvom - nielen prírodným, ale aj v podobe talentu a šikovnosti mnohých ľudí. Medzi talenty bezpochyby patrí aj Martin Valihora, ktorý je nielen mimoriadnym bubeníkom, ale veľa času a snahy venuje aj šíreniu umenia slovenských hudobníkov vo svete. A takisto sem k nám privádza zahraničných muzikantov.

Jeden z našich najlepších bubeníkov, Martin Valihora, dal dokopy spontánnu akciu s podtitulom "len tak". Muzikanti si jednoducho povedali, že pozvú svojich kamarátov a zahrajú si v klube. Vystúpil Ivan "King" Vereš, Anita Soul, Monika Bagárová, aj Ali Caldwell z USA.  Klubový koncert si prišli vychutnať aj členovia Lúčnice. A prečo sa Valihora rozhodol pre klub a nie veľké koncertné pódium? Vysvetľuje: "V takomto klube človek zažije veľmi silnú emócie. Môže si ohmatať tú muziku stretnúť sa s  tými ľuďmi, aj muzikanti dostávajú väčší priestor, je to super."

Nadšená bola aj Ali Caldwell, ktorá s našimi hudobníkmi spolupracuje už rok a pol: "V prvom rade Slovensko je magické. Milujem to tu. Je tu krásne a milujem tunajších ľudí, každý je skvelý. Hreje ma to pri srdci. Privítali ste ma tu s veľkou otvorenou náručou. Som tu už druhýkrát. " Mladučká krásavica s úžasným hlasom, Monika Bagárová, si myslí, že na Slovensku funguje takáto hudobná scéna lepšie, ako v Česku. Aj preto k nám chodí rada a často. Naša speváčka, Anita Soul, už taká optimistická nie je, aj u nás je podľa nej tento typ hudby stále "veľmi riskantný", čo sa týka záujmu ľudí.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie